Både Obama-regeringen og Clinton-parret efterforskes nu for ulovligheder, men danske medier har åbenbart for travlt med at sprede negative historier om Trump til at dække udviklingen.
Kommentar af Nicolai Sennels
Nye undersøgelser, efterforskning og afsløringer tegner et stadig tydeligere billede af massiv korruption hos både Obama-regeringen og hos Hillary og Bill Clinton. Obama-regeringens salg af 20 procent af USAs uran – et materiale, der bruges i atomvåben – til Putins Rusland er blandt de største skandaler. Flere af parterne, som var involveret i handlen var på daværende tidspunkt under efterforskning af FBI for kriminalitet. Alligevel gik Obama-regeringen med til handlen, dog først efter at russerne havde sendt over 100 millioner dollars til Clinton Foundation, Clinton-parrets private fond.
Danmark opjusterer i disse år forsvaret for milliarder for at imødekomme truslen fra Rusland, men dækker dansk presse Obama-regeringens salg af udstyr til atomvåben til vores største fjende? Nej.
Dertil kommer skandalerne med Hillary Clintons emails, der ikke kun handler om, at hun sendte statshemmeligheder fra usikre email-servere. Hillary ødelagde også beviser i sagen mod hende ved at smadre telefoner med hamre og slette data fra sine computere.
Ikke nok med det: Dele af efterretningstjenesten er muligvis indblandet. Computere med belastende materiale om Obama-regeringens omgang med data og formentlig også Clinton-parrets fond, “forsvandt” i FBIs varetægt. Og et vidne til det mistænkelige salg af uran i den såkaldte Uranium One-handel, fik mundkurv på af FBI.
Den mundkurv er nu, efter sigende på præsident Donald J. Trumps ordre, fjernet, hvorved offentligheden snart kan høre flere detaljer om den saftige sag, og der er netop iværksat to særlige undersøgelser af henholdsvis emailsagen og FBIs håndtering af den.
Intet i dansk presse om denne særdeles spændende udvikling.
Mange kommentatorer formoder, at emailsagen og Uranium One-sagen hænger sammen, fordi Hillary Clinton formentlig brugte den private emailserver til at sælge sin magt til højestbydende – såkaldt play for pay – herunder magten til at skrive under på salg af USAs uran.
Dertil kommer, at den falske rapport, der startede rygterne om Trumps påståede samarbejde med russerne, viste sig at være købt, betalt og spredt af Hillary Clinton. En rygtesag, som udelukkende har levet af spekulationer og “anonyme kilder”, men som aldrig har ført til nogen dokumentation for samarbejde mellem Trump og den russiske regering. De penge, Clinton betalte løgnerapporten med, har hun skjult i sit valgkampbudget, hvilket har ført til anklager om, at hun har brudt loven om indsamling af penge til valgkamp. Obama var dog ikke sen til at udnytte sin tidligere udenrigsministers falske rapport ved at bruge den som undskyldning for at iværksætte aflytninger af Trump og hans medarbejdere helt inde i Trumps eget hjem, Trump Tower i New York. Aflytningerne gav selvfølgelig den daværende Demokratiske regering en strategisk fordel. Også denne sag har danske medier været tavse om.
Medierne var ikke sene til at anklage Trump for alt fra landsforræderi til at være naiv skakbrik i Putins snedige hånd. Faktum er, at Trump har ført en særdeles skarp politik imod Rusland. Han har bl.a. opretholdt sanktioner imod landet i forbindelse med Ukraine-sagen og sendt USA-støttede styrker i krig mod russisk-støttede styrer på de syriske slagmarker.
Jo, der var samarbejde mellem Putins Rusland og højstående politikere, men samarbejdet var med Demokraterne og ikke Trump. Obama-regeringen og Hillary Clinton har endog samarbejdet meget bredt med russerne. Den falske og meget beskidte rapport om Trumps samarbejde med Putin og vilde rygter om tissesex på et hotelværelse i Moskva er udviklet i samarbejde med russerne. De har solgt atomvåbenudstyr til Rusland, som Demokraterne i deres heksejagt på Trump selv har udråbt som USAs største og værste fjende. Og de har modtaget penge fra lyssky russiske Putin-kontrollerede uranhandlere, penge der efterfølgende blev brugt til bl.a. fremmelse af det Demokratiske Partis magt.
Summa summarum: To af USAs eks-præsidenter undersøges for indblanding i kriminelle aktiviteter og bestikkelse i forbindelse med salg af våben til fjenden. USA, en af Danmarks vigtigste allierede, er i en historisk demokratisk krise, men danske medier er tavse som graven, fordi spotlight nu er vendt mod deres yndlingspolitikere. Her bliver vi spist af med stadig dårligere undskyldninger for at levere den daglige negative nyhed om Trump.