NATO-ØVELSER ALLE VEGNE

BidenZelensky
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

Med hjælp fra en følger har NewSpeek samlet en række links om NATO-øvelser.

Følgeren skriver bl.a.:

”Hvor mange mon kender til, at der bare denne sommer er 16 store NATO-øvelser, heraf en i USA, en ved Sortehavet og resten i Europa.

Se NATOS eget publicerede skema herunder. Der bliver trængsel i luften og på og i havene.

Derudover er der NATO-topmøde i Vilnius den 11-12. juli 2023

ALLIEREDE NATIONALE ØVELSER OG AKTIVITETER 

https://shape.nato.int/exercises/allied-national-exercises

***

Post-Bakhmut scenario in Ukraine war

https://www.indianpunchline.com/post-bakhmut-scenario-in-ukraine-war/  

”Sjokket over det knusende nederlaget sto skrevet i ansiktene til USAs president Joe Biden og Ukrainas president Vladimir Zelensky med store bokstaver da de møtte media i Hiroshima noen timer etter at Kreml-uttalelsen ble publisert. Ved å lese fra en utarbeidet tekst kunngjorde Biden, i en stor reversering av politikken, at USA ville «lansere ny felles innsats med våre partnere for å trene ukrainske piloter på et fjerde generasjons jagerfly som F-16.» ”

”Men i virkeligheten er Moskvas intensjon å gi Hviterussland avskrekkende evner mot ethvert utfall fra NATO, som for eksempel å avskjære tilgangen til Kaliningrad. For øvrig har også USA hatt atomvåpen på europeisk jord i mange år.”

”Men et brennpunkt kan alltid oppstå. Den kommende NATO-øvelsen med kodenavnet Air Defender 23 (12.–23. juni) vil være den mest betydningsfulle militærøvelsen som noen gang er utført under den europeiske himmelen og den mest omfattende utplasseringsøvelsen av luftstyrker i historien til den vestlige alliansen – som involverer 25 NATO-land, 10.000 militært personell og cirka 220 fly.”

***

Hangarship

Hangarskip i Oslo «for å vise styrke» – steigan.no          

”USA har i øyeblikket plassert en gigantisk militærbase som vi må anta er utstyrt med atomvåpen og angrepsfly midt i Oslo i form av hangarskipet U.S.S. Gerald R. Ford. Ifølge New York Times er «besøket» arrangert for «å vise styrke i Nord-Europa» forut for en stor militærøvelse utenfor norskekysten som skal arrangeres i ukene som kommer.”        

***

Forsvarsministeren løy om hangarskipets atomvåpen – steigan.no

”Norges ‘forsvarsminister’ Bjørn Arild Gram presterte å si på NRKs Debatten at det «er ingen grunn til å tro» at det hangarskipet som da lå i Oslofjorden har med seg atomvåpen.”

Orlogskapten Tor Ivar Strømmen talte ‘forsvarsministeren’ midt i mot om atomvåpnene.  Atomvåpen er «standard» på sånne skip sa han.

Alt tyder på at det er orlogskapteinen som snakker sant. Hangarskipet Gerald R. Ford er det første i en helt ny klasse amerikanske hangarskip som tar over etter Nimitz-klassen, nemlig Gerald R. Ford-class aircraft carrier.

Forestillingen om at den fremste krigsplattformen som USA noensinne har sjøsatt ikke skulle være utstyrt med atomvåpen er så naiv at det er helt utrolig.”

***

Three NATO warships will arrive in Finland.

https://t.me/trutheng

A detachment of three warships of the North Atlantic Alliance (NATO) will arrive in Finland on a visit.

They are expected in the port of the capital Helsinki on Saturday, May 27. Ships to participate in the Baltops 23 exercises in the Baltic Sea will arrive from Norway, Germany and France.

“The visit is part of the planned NATO operations in the Baltic Sea,” the ministry said.

Del artiklen her: