MUSLIMER OG ROSKILDE FESTIVAL

concert
Del artiklen her:

(red. Lone Nørgaard)

Ruth Bering har forgæves forsøgt at få et debatindlæg / svar i Kristeligt Dagblad.  Den mediestøttede avis anlægger tilsyneladende en stadig mere politisk korrekt linje.

Jeg har her med Ruth Berings tilladelse sammenfattet diverse tekster, hvor Ruth Bering indleder sådan her i en mail til mig:

Mit debatindlæg til KD som svar til præst Lisbet Jacobsen blev ikke bragt. Det havde jeg heller ikke ventet.  De såkaldte debatsider i KD har i øvrigt ikke meget at gøre med debat, som jeg forstår det. Muslimer forsvares gerne af præster. Vh /rb

Muslimer og Roskilde Festival (læserbrev i KD 10. juli 2019)
LISBET JACOBSEN
Ørrebyvej 111, Herning

Du har været til Roskilde Festival, Sørine Gotfredsen, og det skriver du om i mediekommentaren her i Kristeligt Dagblad i mandags på din sædvanligt skarpe og underfundige facon.

Roskilde Festival synes nærmest klinisk tom for muslimer. Det skriver du faktisk – uden forklaring.

Har du virkelig gået rundt og registreret dem?

Er det en forudsætning for, at Roskilde Festival trods alt er en positiv oplevelse? Eller har du indgået et væddemål om at kunne indflette et spark til muslimer, uanset hvilket emne du bringer på banen?

Jeg er ellers ret stor fan af dig, fordi du er klog, skarp og tør gå op imod mainstream.

Men din kommentar her virker usædvanligt overflødig og malplaceret – uanset hvad du ellers mener om islam.

Eller måske har du bare en skarp pointe med mediekommentaren, som er gået hen over hovedet på mig.

 ****

Så skriver Ruth Bering til debatred.:  

Til KD.
Måske af interesse.

 Venlig hilsen

Ruth Bering 

  • det er dette (følgende) indlæg, der er blevet afvist.  

Debatindlæg (sendt til KD den 11. juli 2019)

 Lisbet Jacobsen mener, (KD10.07-2019), at Sørine Gotfredsens udtalelse om, at Roskilde Festival var tom for muslimer, kræver en forklaring. 

 Har man sat sig lidt ind i Koranen, ved man, at for muslimer er ikke-muslimer laverestående vantro, og man må nok sige, at en dansk festival indbyder heller ikke til tørklædeklædte kvinder og ædruelige mænd.  Muslimer må i øvrigt heller ikke drikke alkohol, ligesom mænd og kvinder ikke er ligeværdige. Der er et sæt love for muslimske mænd, et andet for muslimske kvinder og et tredie for vantro, sådan nogle som os.

 Så mon ikke Lisbet Jacobsen kan se, at det kommer der ikke ret megen fest ud af.

En etnisk dansk kvinde, der er forlovet med en muslim, stiller imam Kassem Rachid dette spørgsmål i KD (10.dec. 2012): 

 “Min familie drikker vin til maden, kan vi være sammen med dem ved festlige lejligheder?”

SVAR:

10. december 2012

 Af Kassem Rachid, Imam, tolk:

 Det er forbudt for muslimer både at drikke alkohol og at sidde sammen med andre, der drikker, så du må forklare familien, at I ikke kan være til stede, hvis der bliver drukket alkohol, svarer imam Kassem Rachid.  

*****************************************************************

Konklusionen er igen-igen, at hvis man alene orienterer sig i den etablerede presse, herunder Kristeligt Dagblad, bliver man – ikke mindst hvad angår information om islam – rigtigt dårligt oplyst. Mine egne erfaringer med afviste debatindlæg til KD rummer en lang liste, så derfor er det helt afgørende, at der (forhåbentligt lidt endnu – internetcensuren banker på) er mulighed for at orientere sig på platforme som Den Korte Avis, Newspeek, Snaphanen, Document, 24nyt og Folkets Avis.

Del artiklen her: