MODIG EX-MUSLIM TAGER BLADET FRA MUNDEN

Yasmine-Unveiled
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

Kvinder og fritænkere i traditionelle muslimske miljøer i Vesten arver en dobbelt byrde: Fundamentalisterne i hjemmet og i skolen på den ene side, på den anden sekulære venstreorienterede, der slår på ’det-er-muslimernes-kultur’ – altså at udøve vold, undertrykkelse, tørklædepåbud mv.

Erindringsværket “UNVEILED  – How Western Liberals Empower Radical Islam” giver et rystende og hjerteskærende billede af de kræfter, muslimske kvinder er oppe imod, også i Vesten, hvis de vil kaste lænkerne. Herunder sløret!

Yasmine Mohammed
Siger navnet Yasmine Mohammed dig noget? Næppe. Også for mig var hun et ubeskrevet blad, og jeg fik ’adgang’ til hende ad en besynderlig rute.

Et af mine helt store forbilleder er den canadiske professor i klinisk psykologi, Jordan B. Peterson, hvis YouTube-foredrag og optrædener rundt omkring i verden, jeg har fulgt tæt de seneste år. På et tidspunkt deltager Peterson i en maraton-diskussion om bl.a. kristendom, etik og moralske værdier med Sam Harris.

Sam Harris
Sam Harris er ikke hvem som helst, for han er nok den mest berømte, nulevende ateist med en lang række bestsellerbøger og publikationer bag sig. Utroligt vidende, velformuleret og vaks ved havelågen. Og så skal han vise sig at blive den mand, for hvem det lykkedes at overbevise Yasmine Mohammed om, at hun skulle udgive en bog om sin barndom, ungdom, tvangsægteskab med en terrorist og endelige afsked med islam.

’Hvordan vestlige, venstreorienterede styrker radikal islam’
Det er der kommet et særdeles tankevækkende og grumt skrift ud af, hvor titlens underoverskrift – ’Hvordan vestlige, venstreorienterede styrker radikal islam’ –   peger pilen direkte mod selvfede, selvretfærdige Gutmenchsen og ’venligboeres’ bidrag til at fastholde muslimske kvinder i undertrykkelsen:

Ikke mindst vestlige såkaldte feminister svigter eklatant, bl.a. ved deres vanvittige støtte til det islamiske tørklæde med argumentet: Kvinder-må-gå-klædt-som-de-vil.

Ben Affleck
En af de fremmeste repræsentanter for de venstreorienterede hyklere, der ikke vil forsvare frihedsrettigheder for muslimer (’det-er-jo-deres-kultur’), er Hollywood-stjernen Ben Affleck. Interessant nok bliver netop han en udløsende faktor for, at Yasmine Mohammed ikke mere vil bøje hovedet og leve efter mottoet: Den, der lever skjult, lever godt.

Hun ser Affleck i en udsendelse, hvor studieværten Bill Maher samtaler med Sam Harris om liberale frihedsrettigheder, herunder ytringsfrihed. Såvel Maher som Harris udtaler sig sobert, afdæmpet og reflekteret om islamiske doktriner, hvorpå Ben Affleck farer op som trold af en æske og kyler anklager om racisme i hovedet på de to mænd.

Med sin reaktion bekræfter Affleck præcist det problem, de to mænd stiller skarpt på. Yasmine VED, at Affleck er på vildspor, og hans grundløse kritik af Harris’ korrekte pointer om islam, lokker hende ud i det åbne. Også selv om det skal vise sig, at der er lang vej igen, før bogen ser dagens lys, fordi Yasmine får kolde fødder flere gange undervejs.

Ikke spor mærkeligt, da frafald fra islam (apostasi) som bekendt straffes med døden.   

At være født som pige i et fundamentalistisk, islamisk hjem
Yasmine Mohammed fortæller de barske sandheder om, hvordan det er at være født som pige i et fundamentalistisk, islamisk hjem i den vestlige verden. Selv om hun er første-generations canadier, får hun ikke lov til at opleve den frihed, der er hendes jævnaldrende til del. Hun bliver tvunget i hijab som 9-årig og må ikke omgås ’de vantro’. I hjemmet bliver hun udsat for vold og seksuelle overgreb, og moderen gør intet for at beskytte hende, tværtimod. Hun deltager helhjertet i krænkelserne. Som underhund sparker man gerne nedad. 

Dagligt fodres den lille pige med, at hvis hun ikke lydigt retter ind, ender hun i helvedets evigt brændende ild. Bønner og koranvers skal læres udenad, og bliver der lavet den mindst fejl, falder der øjeblikkeligt brænde ned i form af fysisk afstraffelse. Undertiden så massiv, at hun er ved at blive slået ihjel.

At tænke selv og stille spørgsmål bliver modvirket eller straffet.

De første ofre for islam er muslimerne selv
Læser man engelsk, kan jeg varmt anbefale denne bog, der føjer endnu en brik til en forståelse af de forhindringer, muslimske kvinder – og mænd – skal overvinde for at komme ud af islams spændetrøje. Som sagt mange gange før: De første ofre for den totalitære ideolog islam er muslimerne selv.

Jeg har dog et par indvendinger, der gælder det sidste kapitel, hvor kæden desværre falder af for forfatteren. Hun foretager en – ukorrekt – parallelisering af islamisk og vestligt patriarkat – der er IKKE mere, desværre, et patriarkat i den vestlige verden – og lider af en naiv tro på, at islam kan reformeres.

Til gengæld sidder disse ord i skabet:

”For de fleste kvinder i lande med muslimsk majoritet er deres eneste valg at kæmpe, at flygte eller at ’fryse’.” (s. 274) – altså apatisk at resignere.

Tak til disse modige (ex-)muslimske kvinder, hvor Sara Omar er én af dem – også selv om de må smykke sig med figenbladet i form af løgnen om, at kristendommen har lige så mange ulykker på samvittigheden som islam.

Yasmine Mohammed er en canadisk menneskerettighedsaktivist, der kæmper for muslimske kvinders rettigheder. Hun er grundlægger af Free Hearts Free Minds, en organisation, der yder psykologisk støtte til ex-muslimer bosiddende i lande med muslimsk majoritet. ”Unveiled – How Western Liberals Empower Radical Islam” (2019) er hendes første bog. Endnu et link her kaster lys over forfatteren.

(Artiklen har været bragt i Den Korte Avis d. 15.01.2020)

Del artiklen her: