MIKE WHITNEY: TRUMP SIGER, AT VI MÅ KOMME OVERENS MED RUSLAND, OG HAN HAR RET

Trump
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse tilsendt af en følger. Den engelske kilde står efter teksten, og der er indsat mellemrubrikker for at lette læsningen på skærmen].

***

Se dette kort over Ukraine. 

Ukraine

Kan De se, hvad der sker? Rusland skaber en bufferzone langs sin vestlige omkreds. 

Hvorfor gør Rusland det? Hvilke fordele vil russerne drage af en bufferzone?

Fordi en bufferzone skaber en afstand mellem Rusland og Ukraine, hvilket Putin finder nødvendigt, da Ukraine truer med at blive medlem af Nato. Derfor har russerne skabt deres egen demilitariserede zone på den vestlige flanke.

Men hvad beviser så det?

Det beviser, at man har løjet for os lige fra starten. Putin har ikke haft til hensigt at genopbygge det gamle sovjetiske imperium, sådan som medierne har bildt os ind. Han har ikke villet bemægtige sig Kiev, og han har ikke ønsket at erobre hele den ukrainske landmasse. Det var kun noget sludder.

Det, som Putin ønskede at gøre, har han gjort
Det, som Putin ønskede at gøre, har han gjort.

Tag ikke kun mit ord for det, men se på kortet. Vi har ikke brug for CNN eller Rachel Maddow til at fortælle os det, vi kan se det med egne øjne. Det er virkeligheden. Sådan forholder det sig.

Det drejer sig om en bufferzone, som skaber en afstand mellem Rusland og Ukraine for at beskytte de etniske russere i Donbass-regionen og etablere en landbro til Krim, hvor dybtvandshavnen til Sebastopol ligger, og som er vigtig for Rusland. Med andre ord ser man, hvad Putin har ønsket lige fra starten dvs. at forstærke sin vestlige grænse.

Det, vi ser, er de grundliggende parametre for Ruslands “særlige militæroperation“. Mange har foretrukket at kalde dette “en krig”, men dette udtryk er langt fra lige så præcist som udtrykket en “særlig militæroperation”.

Hvorfor?

Fordi en “særlig militæroperation” indikerer, at hovedformålet er at redde livet for de etniske russere, som har været udsat for konstante bombardementer i de seneste otte år og ligeledes at skabe en sikkerhedszone, som forhindrer en fjendtlig Nato hær med sine missile systemer i at blive brugt ved den russiske grænse. Dette er målet for den “særlige militæroperation” nemlig at demilitarisere og denazificere denne zone under russisk kontrol. Forstår De det?

Vil “den særlige militæroperation” så strække sig ud over Donbass til Kiev og byerne i Vest?

Formodentlig ikke. At gå videre ud over Donbass vil sandsynligvis betyde en fuld mobilisering af mænd og ressourcer, som endnu ikke er sket i Rusland. Ved ikke at mobilisere viser Putin Vesten, at han begrænser sin operation til de viste zoner på kortet (med en lettere ekspansion). Putin tilkendegiver, at han først og fremmest bekymrer sig om sikkerhed, og da hans bekymringer er blevet ignoreret af Biden og Zelensky, har han taget tingene i egen hånd. Med andre ord så har han indført sine egne regler.

Godt, så dette er parametrene for den særlige militæroperation. Hvor er chancerne så for en større krig?

Putin viger ikke tilbage, hvad der end sker
Det afhænger af Biden. Hvis Washington fortsætter med at eskalere ved at sende våbensystemer, som kan angribe russiske mål, så vil Putin svare. Det burde vi vide nu. Putin viger ikke tilbage, hvad der end sker. Hvis Washington vil øge presset, skal han være forberedt på en tilsvarende reaktion fra Putin. Det er, hvad der vil ske. For øjeblikket er den “særlige militæroperation” kun en “særlig militæroperation”, men bliver det til en krig, kan vi godt glemme alle væddemål. Så vil vi opleve en total mobilisering og et totalt brud med relationerne mellem USA og Rusland og et stop for strømmen af kulbrinte fra Øst til Vest.

Tror De (publikum), at Europa og USA er forberedt på dette? Tror De, at EU kan erstatte de 25% olie og 40% naturgas, som det importerer fra Rusland? Har De måske en vinddrevet bil, som bringer Dem på arbejde i tide, eller en fabrik som fungerer på solenergi? Har De en plan for opvarmning af Deres hus med brint eller vil De bruge batterier fra en gammel primus?

Europa fungerer ved fossile brændstoffer
Nej, det har De ikke, og det har Europa heller ikke. Europa fungerer ved fossile brændstoffer. Amerika fungerer ved fossile brændstoffer. Og jo mere vi forbruger af fossile brændstoffer, jo mindre økonomi har vi at gøre godt med. Er De parat til at leve med en skrumpende økonomi, en stigende arbejdsløshed, galoperende inflation, en recession uden ende og en stigende social elendighed, som er fremprovokeret af Deres regerings misforståede ønske om at “lægge pres på Putin”?

Det er et dårligt valg, ikke? Især når man ved at indgå en aftale kan redde ansigt og sikre freden til enhver tid. Faktisk kunne Biden standse kampene i morgen, hvis han rakte hånden ud til Putin og erklærede, at ja, Ukraine accepterer neutraliteten fremover, og Nato ophører med ekspansion så hurtigt som muligt.

Det er alt, hvad der skal til. Det er tilstrækkeligt at række olivengrenen til Putin og “kalde hundene hjem”. Det er en garanti.

(…) 

Godt, jeg håber på gode relationer til Rusland. Jeg siger det højt og klart, og jeg har sagt det i årevis. Jeg mener, det er en god ting med gode relationer til Rusland. Det er endda meget vigtigt”.

Trump har ret, ikke sandt? Vi skal komme overens med Rusland og slutte kampene, før disse ’dæmoner’ [morons] fører os ind i den tredje verdenskrig.

***

source: The Unz Review

https://www.unz.com/mwhitney/trump-said-we-should-get-along-with-russia-hes-right/

Del artiklen her: