MEDLØBER? ER DET DEN ARV, DU VIL GIVE VIDERE TIL DINE BØRN OG DINE BØRNEBØRN?

MagnusStenlund
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

NewSpeek har valgt at give nedenstående video på Swebbtv et selvstændigt opslag, fordi Magnus Stenlund er en meget klog mand på den rigtige side, der taler uden uld i mund:

Medlöpare av alla färger, huka er i bänkarna, ert eftermäle lär t o m bli värre än ni förtjänar

Linket er fremsendt til NewSpeek med denne følgerkommentar:

”Jeg når ikke at se Magnus Stenlund hver gang, men denne udgave af Ledaren anser jeg som vigtig at dele med mange. Magnus S. imponerer med sine skarpe præcise formuleringer, og det bliver til mange betydningsfulde ord på en lille halv time, stærke ord der sjældent eller nærmest aldrig bliver udtalt og da slet ikke på et offentligt medie.

Indsigtsfuld som han er, fornemmer jeg, at hans tale er udløst af dét, som vi er mange, der føler: At det strammer til. Jeg savner de rette metaforer, men det er noget med ”forspillet”, der begynder sagte og glidende, fx i en symfonikoncert, og så bliver tempoet hurtigere og hurtigere. Pludselig er vi ved et klimaks, og vi ”vækkes” ved et paukeslag.

Hvilken kløgt, men også mod, MANDsmod, Magnus Stenlund udviser med sine ord. Måden han siger det på – inklusiv hans mimik.   

Gør han sig ikke fortjent til at blive medlem af ’klubben af gamle hvide mænd’? Jeg nominerer ham hermed.”

Mit svar efter at have lyttet til indlægget er JA.

***

DU VIL BLIVE HÆNGT UD

Videoen bliver præsenteret med disse ord:

Du kommer hängas ut, räkna med det. Ditt medansvar kommer aldrig glömmas. Din feghet. Din patetiska önskan om att vara till lags och hjälpa till att elda på när det bara hade behövts någon med mod nog att säga ifrån. Eller avstå från att hänga på. Det gjorde inte du.

Därför förtjänar du din eviga dom. När dina barnbarnsbarn kollar i framtidens Wikipedia så kommer de få veta att du var en krigsförbrytare och nazist, en värsta sortens antisemit. Jo, inte med just de orden, men det är så de kommer uppleva dem.

Och de kommer för alltid att anklaga dig för vad du gjorde, att du var med om att montera ned den rättsstat och det välfärdssamhälle som de så mödosamt tvingats bygga upp igen, som tagit dem generationer, utan att de kanske ännu nått hela vägen fram.

Och deras föräldrar och deras före dem, de kommer antagligen ha än större skäl att förbanna och svära över dig, för de lär inte få samma möjligheter som alla andra, just eftersom det kommer dröja innan rättssamhället är fullt återupprättat.

Det kommer finnas hämndlystna småsinta jävlar där, då precis som nu. Såna som kommer peka på den där arvsynden, och peka på dig. Och säga att dina barn och barnbarn är lika skyldiga som du. Inte för att det är rätt. Utan för att det är så mänskligheten gång på gång bevisat sig fungera.

Dina barn kommer aldrig få tillfälle att glömma, de kommer spotta på ditt minne och förbanna din själ. För du tillhör fel sida. Inte nu förstås. Men sen. När allt detta kommer upp till ytan. Och innerst inne inser du nog själv. Det håller på att rämna nu. Det kommer inte gå att hålla korthuset under armarna länge till.

https://en.wikipedia.org/wiki/Franz_Altheim

***

Supplerende links:

”Ett globalt krig” i Ukraina – enligt USA:s och Storbritanniens nya definition  

”Det var i samband med den globalistiska säkerhetskonferensen i München förra veckan som Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och USA:s vicepresident Kamala Harris träffades.

Enligt den brittiska premiärministerns hemsida var de väldigt överens i olika frågor.

”De hyllade den bestående styrkan i relationen mellan Storbritannien och USA, som skyddar vårt folk och gör världen till en säkrare plats”, heter det i ett pressmeddelande.

***

Hersh om kriget: Har övergått till vansinne  

”Att kapa banden mellan Ryssland och Europa har länge stått på USA:s agenda.

Den amerikanska makteliten ser relationen som ett hot mot sin globala hegemoni.”

***

Flygdata bekräftar: Militärflygplan utanför Bornholm natten då Nord Stream sprängdes  

”Enligt flygtrafikdatan kommer planet över Danmark från norskt luftrum för att sedan lufttanka i Polen på 7500 meters höjd. Därefter dyker planet ned till 3000 meters höjd utanför Bornholm, ovanför regionen kring Nord Stream, där den flyger i en loop och ett oregelbundet mönster varpå planet sedermera återvänder i riktning mot Norge.”

***

Hersh: ”Sverige kände till planerna på attentatet mot Nord Stream”

***

Seymour Hersh: Det kommer flere bombeskrell

***

Tyske förbundskanslern anklagad i förbundsriksdagen för att ljuga om sprängningen av Nord Stream 

”Den tyska AfD-parlamentarikern Maximilian Krah kritiserade den tyske förbundskanslern Olaf Scholz för hans bristande svar på den undersökande journalisten Seymour Hershs rapport om att amerikanska flottans dykare saboterade Nord Stream-rörledningarna förra året.

Krah menar att Scholz tystnad tyder på att han var medveten om den hemliga operationen, som han anser genomfördes med Natos inblandning.”

Del artiklen her: