LUKNING PÅ UBESTEMT TID FOR GASRØRSLEDNING NORD STRØM 1

NordStream1
Del artiklen her:

Af Dominique Delawarde. 

 Nogle timer efter at G7 havde tilkendegivet sin hensigt med at anvende en loftspris på købet af russisk gas, som naturligvis skulle være for slutningen af året og på et tidspunkt valgt af G7-medlemslandene for at sikre, at deres reserver var fulde og tilstrækkelige til vinteren 2022-2023. Men Gazprom har desværre fundet en “lækage i gasrørsledningen Nord Strøm 1” og har derfor været “tvunget” til at standse al levering af gas til Europa fra Nord Strøm 1.

Dette irriterende uheld burde have været forudset af G7-medlemslandene, hvis ledere – indhyllet i selvsikkerhed – troede, at de kunne pålægge Rusland deres vilje uden at frygte den mindste reaktion fra den kant.

At lukke Nord Strøm 1 på ubestemt tid på denne slutning af sommeren risikerer at få betragtelige konsekvenser for hele Europa.

1) Markedsprisen på gas vil blive væsentligt påvirket og helt sikkert ikke nedadgående i de kommende dage. Tyskland, som stadig er mest afhængig af russisk gas, vil derfor blive mest berørt, men den europæiske solidaritet forpligter, så alle EU-landene vil blive opfordret til at komme Tyskland til hjælp, mens de skyder sig selv i foden.

2) Prisen på gas vedbliver med at være knyttet til energipriserne generelt på verdensmarkedet, mens priserne på brændstof og elektricitet, som også vil blive påvirket … vil stige kraftigt.

3. Europa må købe russisk gas, som Kina, Indien og Tyrkiet har købt af Rusland, og nu videresælger til høje priser. Gassen vil således vedblive med at være russisk, men nu endnu dyrere. Det er oplagt, at “mellemleverandørerne” vil tage deres kommission…. Og med det nummer kan vi så beregne fremtiden med al forudsigelighed samt måle intelligensniveauet hos medlemslandenes regeringer, men også deres grad af servilitet over for deres boss (USA). 

4. Antallet af europæiske virksomheder, hvis funktioner er forbundet med et stort energiforbrug, vil gå konkurs. Dette vil åbne for en “boulevard” af konkurrenter (kinesiske og indiske virksomheder foruden andre BRICS+ lande). 

5. De sociale problemer, som er forbundet med en eksplosiv inflation og prisstigningerne, men også med en stigning i arbejdsløshed på grund af lukninger af virksomheder, vil nemt kunne forekomme i Vesteuropa.

Man må konkludere, at den kommende vinter risikerer at blive “hed”, uden at man denne gang kan skyde skylden på klimaet. Men lad os se markedets reaktioner og de vestlige lederes efter mødet mandag……

————————

Kilde:  https://reseauinternational.net/fermeture-pour-une-duree-indeterminee-du-gazoduc-nord-stream-1/

Del artiklen her: