’KONSPIRATIONSTEORETIKER’ ER DET NYE SORT

KeyToCorona
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

Har du lagt mærke til, at hvis man i debatten om håndteringen af Covid-19 formaster sig til at have alternative indfaldsvinkler til den officielle statsfortælling, er der tendens til at få påklistret skiltet ’konspirationsteoretiker’? Toppet op med: Burde du ikke anskaffe dig en sølvpapirhat?

Det gælder således, når man påpeger, at Bill Gates måske ikke er helt så stor en filantrop som antaget (læs fx her eller her), og det gælder, når man sætter spørgsmålstegn ved påstanden om, at kun en vaccine kan bringe os tilbage til ’normaltilstand’.

Interessant nok rangerer de lige så lidt flatterende karakteristikker ’racistisk’ og ’islamofobisk’ tilsyneladende ikke mere på førstepladsen i centrum-venstres stigmatisering af deres modstandere i samfundsdebatten. De gængse adjektiver er i stedet blevet fortrængt af ’konspirationsteoretisk’, der er det nye sort.

Mon forskydningen hænger sammen, at kampen pt står om fortolkningen af, hvad f—–, der egentligt foregår i krisehåndteringen? Firkantet udtrykt: Den ene fløj tror fuldt og fast på statspropagandaen, den anden at den bliver fyldt med løgn.

Hvor er sandheden? Det er endnu umuligt at fastslå med sikkerhed, men de statsstøttede mediers ensidige videreformidling af én fortælling (narrativ på nudansk!) skal konstant have modspil og kritiske øjne og perspektivering. Så her et par links, der fra mit hjørne af haven rummer et både positivt bidrag og et mildt sagt  skræmmende scenarie.

Del artiklen her: