NewSpeek

KOMMUNE UNDERSØGTE IKKE BAGMÆND FOR FORBINDELSER TIL STENINGS-ORGANISATION FØR MOSKÉ-GODKENDELSE

(Foto: Roskildes socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen t.v., Tyrkiets præsident Recep Erdogan t.h.)

Del artiklen her:

Roskilde, der på mange måder er Danmarks vugge, har netop fået en stormoské med to minareter. Moskeen ejes af den islamistiske tyrkiske stat og bruger kun tyrkiske imamer.

Kun 5 minutters gang gennem det centrale Roskilde adskiller Roskilde Domkirke fra byens nye stormoské, der har to minareter.

Der er et problem, mener bl.a. Karsten Lorenzten fra Dansk Folkeparti. Det skyldes ikke kun, at han ikke mener, at stormoskeer og især minareter hører hjemme i Roskilde. Det, som særligt bekymrer ham er, at moskeen ejes af den tyrkiske stat, der de senere år har gennemgået en voldsom islamistisk forvandling under den diktator-lignende præsident Recep Erdogan. Derudover bruger moskeen kun tyrkiske imamer. Tyske myndigheder efterforsker i denne tid tyrkiske imamer for at spionere mod Erdogan-modstandere i Europa. Flere imamers hjem er i denne forbindelse blevet ransaget.

Diyanet, den tyrkiske stats myndighed for religiøse anliggender, ejer på papiret moskeen i Roskilde og uddanner dens imamer. Diyanet står for den såkaldte hanafi-tolkning af islamisk lov, sharia. Hanafi er klassisk islamisk lov, og går derfor ind for stening og drab for frafald fra islam. Nu med Roskildes socialdemokratiske borgmester Joy Mogensens (S) godkendelse på en moské i midtbyen.

Læs også: DANSK-IRANER: KOMMUNERNES SAMARBEJDE MED FORENINGER, DER IKKE TAGER AFSTAND FRA SHARIA, SKAL STOPPES

Tyrkiet har de seneste år udviklet sig fra at være en sekulær stat til i dag på en række områder at have erstattet demokrati og menneskerettigheder med islamisk lov, sharia. Erdogan støtter åbenlyst Det Muslimske Broderskab, hvis motto er “Allah er vores mål, koranen er vores grundlov, profeten er vores leder, jihad er vores vej, død for Allah er vores ønske. Allahu akbar.” Under Erdogan har Tyrkiet bl.a. samarbejdet med Islamisk Stat om salg af olie, der financierede terrorstaten og med lægehjælp til sårede IS-terrorister.

Tyrkiet betragtes i dag af mange som en slags islamisk stat og en række politikere, herunder Venstres Marcus Knuth, har udtrykt bekymring over, at et radikalt islamistisk land på denne måde opbygger trossamfund i Danmark.

Læs også: DF OG VENSTRE VIL KVÆLE MOSKÉ-BYGGERI MED STOP FOR UDENLANDSKE PENGESTRØMME

Dokumenter, der er kommet NewSpeek i hænde, afslører nu, at Roskilde Kommune slet ikke undersøgte organisationen, Diyanet, som står bag byens nye moské. At embedsmænd og lokalpolitikere giver byggetilladelser til moskeer, uden at undersøge hvem, der ansøger, har dermed givet spillerum for islamister i Danmarks 10. største by, få hundrede meter fra Roskilde Domkirke, hvor samtlige danske konger og dronninger ligger begravet.

“Det undrer mig, at forvaltningen ikke undersøger en størrelse som Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse (DTIS), og det viser for mig, at omgangen med islamiske organisationer i kommunerne er for lemfældig i en tid, hvor det netop er helt nødvendigt at kende til finansieringen af moskéerne. I denne sag sidder flertallet i Roskilde Byråd udenom Dansk Folkeparti tilbage med håret i postkassen, fordi man ikke var klar over, at man formelt gav byggetilladelsen til en organisation, som er underlagt de tyrkiske myndigheder for religionsudøvelse. Det kalder på, at vi centralt får oprettet en instans, som kan hjælpe kommunerne med disse sager. Erdogan har ved flere lejligheder advaret tyrkerne mod at lade sig integrere i Europa – dermed modarbejder moskéer som den i Roskilde aktivt integrationen. Det skal byrådet ikke medvirke til at give adgang til. Tilbage står spørgsmålet, hvornår borgmester Joy Mogensen blev gjort bekendt ejerforholdet. Hun udtalte til Dagbladet Roskilde den 27.10, at hun godt var klar over, at den tyrkiske stat ejer moskéen. Men hvornår gik det mon op for hende, og fortalte hun resten af byrådet om sin viden?,” skriver Karsten Lorentzen i et skriftligt svar til NewSpeek.

Læs også: DF: STATEN SKAL STOPPE KOMMUNERNES SAMARBEJDE MED ISLAMISTER

Det ser desværre ud til mere at være reglen end undtagelsen, at kommunerne undlader at baggrundstjekke ansøgere til islamiske projekter. NewSpeek kunne i sidste måned afsløre på baggrund af aktindsigter, at heller ikke Roskildes nabokommune, Holbæk Kommune, havde undersøgt, hvem der stod bag en ny moské-ansøgning.

Foreningen bag ansøgningen har – ligesom i Roskilde – tyrkiske rødder og går ind for de brutale islamiske love, sharia. Udover kommunal støtte til en ny moské, har foreningen i Holbæk også forvaltningens blå stempel til at udbrede deres version af islam på byens skoler og til at oprette daginstitutioner, hvor foreningen med egne ord kan “planlægge for kommende generationer.”

Del artiklen her:
Exit mobile version