Klar til forhandling med bilsælgeren? Disse ting kan du forhandle om

Tyre
Del artiklen her:

Hvis du aldrig har købt en bil fra en forhandler før, er der visse ting, som du med fordel kan kende til, inden du sætter dig ned ved forhandlingsbordet.

For ved du egentligt, hvilken pris du ønsker at nå frem til? Eller hvilket ekstraudstyr du kan bede om at få med i handlen? Herunder kan du blive klogere.

De mest almindelige ting at få med i handlen

Når du forhandler med bilsælgeren, handler det ikke altid om at få prisen ned, da dette kan være en udfordring. Derimod kan du prøve at få nogle flere ting med i handlen, men til den samme pris.

Herunder ser du det mest almindelige ekstraudstyr, du kan prøve at få med i handlen:

  • Vinterdæk
  • Speciallak
  • Anhængertræk
  • Andet ekstraudstyr som højtalere, LED-lygter, måtter og bakkamera

En ting som anhængertræk er ikke det mest traditionelle at forhandle om, men det er uden tvivl en god ting at få med i handlen, da et anhængertræk ofte koster flere tusinde kroner at få eftermonteret.

Mange personer, der køber en helt ny bil, synes ikke, at det er attraktivt at have et anhængertræk siddende, da det ødelægger bilens visuelle æstetik. Derfor kan du overveje, om du skal have et aftageligt anhængertræk til din nye bil, som du kan sætte på, når det er nødvendigt.

Dette siger bileksperten

Der findes en del bileksperter i Danmark, og mange af dem er enige om nogle konkrete tips til, hvordan du skal forberede dig til forhandlingen.

Her får du eksperternes råd:

  • Lav grundig research på bilmodellen
  • Gør det tydeligt at du er en seriøs kunde, der ønsker at handle
  • Tag dig god tid når du snakker med forhandleren
  • Vær opmærksom på dårlige byttepriser

Dette er fire tips, som de fleste eksperter er enige om, og derved kan du gøre dig selv en tjeneste ved at huske på disse.

Forbered dig på samtalen

Lad os tage fat i nogle af de ovenstående tips.

Når du researcher den specifikke bilmodel, er det essentielt, at du ved, hvad der indgår i prisen, og hvad der er ekstraudstyr. Derved giver du dig selv de bedste chancer for en god handel, og du virker mere seriøs omkring købet.

Men hvorfor skal du være opmærksom på forhandleren byttepriser?

Er det en god idé at give sin egen bil i bytte?

Stort set alle bilforhandlere tilbyder, at de kan tage din bil i bytte, og derved kan du få en bedre pris på din nye bil. Men er dette en god idé?
Det kan være svært at komme med et endegyldigt svar på dette. Men du kan få et godt råd. Inden du siger ja til denne aftale, bør du få din bil vurderet et andet sted. Hvis bilforhandlerens pris er meget lavere end denne vurdering, bør du kraftigt overveje at sige ”Nej tak”.

Du skal dog også huske på, at hvis du sælger til bilforhandleren, slipper du for en masse besvær, som du ellers vil have med at sælge din bil på brugtvognsmarkedet.

Sponsoreret indhold

Del artiklen her: