KLAP LIGE HESTEN

gender
Del artiklen her:

Af Birte Bune Smith.

Der findes folk, der kun tænker på én ting: Tissemænd. En af dem er epidemiolog Morten Frisch. Han tænker også på dem, når han hører om småpiger, der undervises i svømning adskilt fra jævnaldrende drenge, og er han mod det ene, må han nødvendigvis også være mod det andet.

Men hvad nu, hvis omskæring ikke “udsprang af et mellemøstligt syn” men, som måske i millionvis af tilfælde i USA, af helbreds- og hygiejnemæssige grunde? Det må da lige være noget for en epidemiolog.

Og hvad nu, hvis adskillelsen af små piger og drenge i svømmebadet ikke var ”muslimsk”, som Berlingske kalder den, men ganske praktisk, for har man én gang set smådrenges opførsel i en pool, så kan man kun blive tilhænger af opdelingen, som naturligvis ikke bør indebære, at fædre ikke kan hjælpe deres døtre i omklædningsrummet og overvære undervisningen.

Kønsadskillelse har i øvrigt aldrig været  ukendt  herhjemme, især blandt mindre børn, også i en tid, hvor man ikke anede, hvad en muslim var, og knap nok en muhamedaner. Der har fx altid været drengespejdere og pigespejdere, som har været på lejrophold hver for sig, gymnastik er kønsopdelt i alle aldre, og mon ikke der stadig er skolegårde, der er opdelt i en drenge- og pigeafdeling?

Så mon ikke kønsadskillelse såvel som omskæring kun er acceptabel, hvis begrundelsen ikke er religiøs? Måske skulle man lige tage og klappe hesten…

Del artiklen her: