KINA: DER VIL UUNDGÅELIGT BLIVE EN KONFLIKT OG EN KONFRONTATION

QinGang
Del artiklen her:

Af Bruno Bertez

[NewSpeek bringer her en artikel oversat fra fransk]

Beijing opfordrer Washington til at ændre holdning, ellers vil der “uundgåeligt blive en konflikt”.

Kina har beskyldt Washington for at puste til spændingerne mellem de to stormagter og advarer mod risikoen for en konfrontation, hvis Washington ikke gør noget mod den “hysteriske neo-maccarthyisme”, som er rettet mod Beijing.

Den kinesiske udenrigsminister, Qin Gang, har den 7. marts advaret Washington angående deres fremgangsmåde i relationen mellem Kina og USA. “Hvis USA fortsætter med at køre i det gale spor uden at bremse, vil intet rækværk forhindre en afsporing [af relationerne]”, udtalte ministeren i forbindelse med det årlige Parlamentsmøde.

Hvis det sker, “vil der uundgåeligt blive en konflikt og en konfrontation”, tilføjede Qin Gang og stillede spørgsmålet: “Hvem vil kunne støtte de katastrofale konsekvenser?”

Dagen før havde præsident Xi Jinping beklaget Vestens “inddæmning” og “undertrykkelse” af Kina, idet han især nævnte USA, og han opfordrede den private sektor så meget mere til at skabe nyt for at gøre deres land mindre afhængigt af udlandet.

Beijings ambitioner i højteknologi er en skydeskive for Washingtons og deres allieredes stigning i restriktionerne, som presser de kinesiske virksomheder til at forøge deres anstrengelser for at kunne undvære den nødvendige import.

“Udfordringer uden fortilfælde”

Kina og USA har især kastet sig ind i en hård kamp i fabrikationen af halv-ledere, som er uundværlige elektroniske komponenter i funktionen af smartphones, voitures connectées*, men også militært udstyr.

Med henvisning til den nationale sikkerhed har Washington i de seneste måneder mangedoblet deres sanktioner mod de kinesiske fabrikanter af chips og fremover besværliggjort indkøb af amerikansk teknologi. “Kina møder en betydelig stigning i “usikre og uforudsigelige faktorer”, udtalte Xi Jinping i en redegørelse til det kinesiske nyhedsbureau den 6. marts.

“De vestlige lande anført af USA har iværksat en inddæmnings- og indkredsningspolitik og repression over for Kina, hvilket har medført nogle udfordringer uden fortilfælde for udviklingen af vort land”, tilføjede han i en usædvanlig skarp kritik af Washington.

Den 69-årige statschef, der står som noget usædvanligt til at vinde en tredje præsidentperiode om nogle dage, udtaler sig foran medlemmerne af en rådgivende komite ved det kinesiske Parlaments årlige møde.

“Stillet over for dybe og komplekse forandringer både internationalt som i Kina er det nødvendigt at bevare roen og koncentrationen (…) at handle proaktivt, vise enighed og vove at kæmpe” for at lykkes, meddelte Xi Jinping.

“Neo-maccarthyistisk hysteri”

Udspurgt den 7. marts beklagede også den kinesiske udenrigsminister Qin Gang de aktuelle relationer mellem Kina og USA. “Jeg tror netop, at det, som afgør relationerne mellem Kina og USA, bør være de fælles interesser, det fælles ansvar og venskabet mellem to folk [og ikke amerikansk indenrigspolitik] og ikke denne hysteriske neo-maccarthy-isme”, understregede Qin Gang med henvisning til den amerikanske politiske klasses gentagne kritik af hans land.

———————————–

voiture connectée: På engelsk en geotap, der forbinder f.eks. erhvervsbiler til internettet

***

Kilde:

https://reseauinternational.net/la-chine-il-y-aura-inevitablement-un-conflit-et-une-confrontation/

Del artiklen her: