JAMEN, HVEM KOMMER DER? – en fotoreportage

MetteFiUkraine
Del artiklen her:

Af Erik Refner, senior.   

Er det ikke …… hvad er det nu hun hedder – hende med skoletasken, der hilser så ærbødigt på *nazi-lederen Zelensky? 

MetteF-01

Ligner hun ikke – og er de ikke i Kiev – det sønderbombede Kiev? Jeg synes bestemt, hun ligner én, jeg har set før. Men lad os gå lidt videre. Hertil for eksempel:

MetteF-02

Så imødekommende og forstående hun ser ud. Lidt nærmere måske:

MetteF-03

Jo, minsandten. Jeg har glemt hvad hun hedder, men hun er vist af dansk afstamning. Se hvor forstående hun kigger på taleren – ham her:

MetteF-04

Ham husker jeg. Husker også, hvad han hedder: Zelensky. 

Men hvad i himlens navn laver en (måske) dansker ved hans forhandlingsbord midt i det sønderbombede Kiev – er det ikke farligt? Og er hun ikke ræd?

Næ, det ser ikke sådan ud, Hun synes faktisk at hygge sig gevaldigt, og hun får sikker også hans autograf til pigeværelset. 

Jeg synes, det ligner en rigtig forhandling. Hvad med dig? Se bare alle deltagerne og læg også mærke til Dannebrog i baggrunden. Helt officielt synes det. Eller hvad?

MetteF-05

Åh, nu jeg husker hendes navn. Er det ikke socialdemokraten Mette-et-eller-andet, som har vovet sig midt ind i krigszonen Kiev? 

Jeg tror det. Hun må da kunne høre bomber og missiler flyve omkring. Geværskud også velsagtens. Men hun er helt kold. Ikke andre trækninger i hendes ansigt end smil. 

Jeg har også opklaret mysteriet, hvorfor hun sidder ved et forhandlingsbord og ser den venlige nazi-fører ind i øjnene.

De forhandler om – eller skulle jeg sige hun forærer – danske krigs-leverancer til det allerede ikke-eksisterende land, Ukraine. Underligt hun slet ikke er klar over, hvor kort tid det land og mændene bag det har tilbage. 

Men der er nok så meget andet, hun heller ikke har begreb om.

Som jeg, synes du måske også, at det er mærkeligt, at en socialkrabat forhandler med en nazi-fører om at levere dem flere våben, som du og jeg har betalt, og som kan myrde endnu flere mennesker.

Hun har sikkert haft mange søvnløse nætter, inden hun traf den vanskelige beslutning (jeg spøger naturligvis). Du må undskylde mig. Krig og død er en alt for alvorlig ting at spøge med, og hun synes ikke at lide af søvnmangel.

Gad vide hvad de gamle frihedskæmpere tænker om denne sag – alle dem der satte deres liv på spil for at få nazisterne ud af Danmark, så du og jeg og vore efterkommere kunne leve i frihed? 

Nå, de er nok døde alle samme, og Stauning havde nok bifaldet partikollegaens rejse og alle de kanoner og fly, hun kommer med. De nye amerikanske F-xx larmer også så meget, at beboerne omkring flyvepladsen i Danmark er helt med på, at hver og en sendes til Ukraine. 

Måske er det dem, der har sendt hende i armene på Zelinsky?

***

[Er det korrekt at betegne Zelensky som nazileder? Læs denne artikel Former NATO Military Analyst Blows the Whistle on West’s Ukraine Invasion Narrativeog døm selv]

Del artiklen her: