INDAVL STÆRKT UDBREDT BLANDT MUSLIMER

(Foto: Migranter i Vesten på integrationskursus)
Del artiklen her:

Mange steder i den muslimske verden er over halvdelen af befolkningen indavlet. NewSpeek kigger nærmere på data og konsekvenser.

Siden muslimernes profet Muhammed for 1400 år siden introducerede indavl som religiøs skik, har ægteskaber mellem kusiner og fætre været helt normal praksis i islamiske kredse. Da det ifølge islam er forbudt for muslimer at gifte sig med ikke-muslimer betyder det samtidig, at indavlen er foregået indenfor en afgrænset befolkningsgruppe med begrænsede muligheder for “friske” ikke-indavlede gener udefra. Indavl i 1400 år indenfor en begrænset gruppe kan have påført alvorlige skader på den pågældende gen-pulje.

Fætter-kusineindavl indebærer allerede i første generation alvorlige risici for lavere intelligens og fysisk og psykisk sygdom. En undersøgelse peger på, at IK hos børn af fætter-kusineægteskaber i gennemsnit er 10-16 point lavere. Risikoen for mental retardering (IK under 70) er 400 procent højere. Et tredje studie bekræfter, at “der er væsentligt flere genetiske sygdomme, mental retardering og fysiske handicaps blandt børn af fætter-kusineægteskaber.”

I mange miljøer og familier har indavlen foregået i mange generationer, hvor børn af fætter-kusineægteskaber selv bliver gift med en fætter eller kusine osv. Lav intelligens og psykisk sygdom hænger sammen med højere kriminalitet og vold ifølge forskningen.

Næsten halvdelen er indavlede

I Pakistan er 70 procent af de godt 200 mio. indbyggere indavlede. 25-30 procent i Tyrkiet er indavlede. I Algiers gælder det for 34 procent af befolkningen, i Bahrain 46 procent, 33 procent i Egypten, 80 procent i Nubia (sydlige del af Egypten), 60 procent i Irak, 64 procent i Jordan, 42 procent i Libanon, 48 procent i Libyen, 47 procent i Mauritanien, 54 procent i Qatar, 67 procent i Saudiarabien, 63 procent i Sudan, 40 procent i Syrien, 39 procent i Tunesien, 54 procent i Forenede Arabiske Emirater og 45 procent i Yemen (Consanguinity and reproductive health among Arabs).

Islamkritikeren Nicolai Sennels har tidligere forsøgt at råbe de danske myndigheder op omkring problematikken. Han er bekymret for den enorme belastning, det er for velfærdssamfundet og for børnene og familierne selv.

Video: Danmarks Radio bekræfter, at næsten halvdelen af verdens muslimer er indavlede (kopi her):

Del artiklen her: