I HVILKEN VERDEN ER “DU FORTJENER AT BLIVE STENET” IKKE EN TRUSSEL OM VOLD!

cop
Del artiklen her:

Af Helle Andersen

P1 til morgen [15.02.20] om arbejdet med at af-radikalisere radikaliserede unge. Et arbejde, der er spot på, pga det umenneskelige terrorangreb mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade den 14. februar for 5 år siden.

Der er efter terrorangrebet lavet en pris, der belønner arbejde med at af-radikalisere fx muslimer. En politimand, ”Thorleif betjent”, der arbejder med at af-radikalisere unge (som sit arbejde), blev belønnet med en af priserne.

En ung mand blev interviewet i P1 udsendelsen. Han skulle angiveligt være blevet hjulpet af ”Thorleif betjent”. Det fremgik, at den unge mand (herefter benævnt M) under en ophedet debat med kritiske bemærkninger om islam i en religionstime på et gymnasium i 2. g havde udtalt til en anden elev, at vedkommende ”fortjente at blive stenet for sine udtalelser”.

Det er en klar overtrædelse af straffeloven. Det er trusler om vold.

Gymnasielæreren og rektor havde derfor henvendt sig til politiet, der – i første omgang – tog sagen alvorligt og ransagede hjemme hos M. Efter en tid blev sagen DROPPET.

Journalisten på P1 var ikke helt klar over, hvad han havde med at gøre – dvs. at det var en klar straffelovsovertrædelse – og snakkede M efter munden.

Tør politiet ikke komme efter lovovertræderne, eller er det ressourcemangel eller ugidelighed? Af-radikalisering MÅ IKKE ske ved at klare, grove straffelovs-overtrædelser bliver lukket.

Inden for det offentlige får de mindst producerende fleste ressourcer (modsat i det private) fx hvis der er store sagspukler. Politiet bør registrere antal mistanker og sager, der bliver droppet hos politiet, og der bør laves stikprøver af politiets arbejde. Politiet får løn, uanset om de laver deres arbejde eller ej – og i dette tilfælde lukkede politiet en sag og lod en grov voldstrussel bevidst passere uden straf.

Den overtrædelse ville alle danskere blive straffet for, eller må jeg nu fremadrettet sige til alle: ”Den udtalelse fortjener du at blive stenet for”?

Hele sagen har også efterladt en hel gymnasieklasse uden respekt for straffelovssystemet – og nu hele Danmark efter vi ad omveje via P1 har fået kendskab til endnu et svigt hos politiet.

Del artiklen her: