HVORNÅR ER DU FATTIG?

christmas-hamper
Del artiklen her:

Af Tabita Wulff.

Så er det jul. Og juleindsamlinger til “fattige” danskere. Frelsens Hær og alle de andre har i generationer samlet ind, for fattige har der altid været. Og det er alt ære værd. Der er bare kommet et nyt klientel. De ikke-etniske danskere, der i årevis har hentet kurve med alt godt til julen og flæskestegen øverst. Det er blevet afsløret, at dette klientel bare solgte kurvene. Så nu er gaverne konverteret til kontanter, en af grundene til den stadig stigende efterspørgsel.

I forbindelse med julehjælpen tales igen om den fattigdomsgrænse, som den borgerlige regering kasserede, fordi den var misvisende og politiserende. Danmarks Statistik genindførte sammen med venstrefløjen denne fattigdomsgrænse, nok fordi ordet alene stimulerer sympatien til at strømme igennem kroppen.

Fattigdomsgrænsen overstiger en almindelig pensionists rådighedsbeløb

Hvornår er du fattig? Når din indtægt er under 117.000 kroner om året efter skat! Kort sagt 9.750 kr. om måneden efter skat. Men medregnet er ikke boligsikring, de mange tilskud til børn og forældre (gratis pladser i institutioner, hjælp til møbler, husholdning osv.) – regnes alle disse gratis ydelser med, ligger den danske fattigdomsgrænse på mindst 17.000 kroner om måneden. Så når Pia Olsen Dyhr og Pernille Skipper taler om at 64.500 børn lever under fattigdomsgrænsen lyver de – bevidst.

Del artiklen her: