HVORDAN SKAL INDVANDRERE FORSØRGES, NÅR TAXAER KØRER UDEN CHAUFFØR?

Del artiklen her:

De selvkørende biler kommer, og det går hurtigt. Indenfor en håndfuld år, er de her.

Det er der mange fordele ved, bl.a. milliardbesparelser på, at folk vil kunne arbejde i bilen på vej til arbejde istedet for at skulle koncentrere sig om trafikken, og fordi førerløse biler forventes at lave 90 procent færre uheld end menneskestyrede.

En af ulemperne er, at de millioner af mennesker verden over, der arbejder som chauffører i taxaer, varevogne og lastbiler, med et fingerknips bliver arbejdsløse.

Uber eksperiementerer allerede nu med selvkørende biler. Singapore bliver formentligt det første land med selvkørende taxier, når de efter planen i 2018 slipper de første af slagsen løs på østatens gader.

Og så kommer spørgsmålet: Hvordan skal den meget store del af ikke-vestlige indvandrere i Vesten, som i dag ernærer sig som taxachauffører, buscharuffører og med vareudbringning ernære sig? Uden uddannelse og erhvervserfaring udenfor transportbranchen i et højteknologisk videnssamfund, vil de efter al sandsynlighed blive en enorm byrde for skatteyderne.

En nylig rapport viser, at hele 40 procent af vores arbejdstimer kan automatiseres. Det betyder i princippet, at 1 mio. danskeres job kan erstattes af roboter.

Mens politikerne forsøger at bilde os ind, at den enorme import af ikke-vestlige indvandrere er nødvendig arbejdskraft, er vores egne kloge hoveder meget langt i processen med at automatisere en meget stor del af det arbejde, som i dag udføres af mennesker.

Se bare denne murerrobot, der er ligeså effektiv som 6 murere (og den gør det 7 gange billigere):

Vi har ikke brug for udenlandsk arbejdskraft. Roboterne vil gøre arbejdet.

Den amerikanske psykolog Jordan Peterson giver et samfundsvidenskabelig perspektiv (engelsk tale):

Del artiklen her: