HVEM DRAGER FORDEL AF TERRORANGREBET PÅ GASLEDNINGERNE?

PutinBiden
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået nedenstående tilsendt af en følger, hvis navn er red. bekendt]

Indledningsvis vil jeg rejse følgende spørgsmål:

Hvordan kan den danske regering/efterretningstjeneste have været uvidende om den omfattende planlægning af sabotagehandlingen mod de to russiske gasrørledninger, Nordstrøm 1 og Nordstrøm 2, eftersom der var livligt røre i området få dage før eksplosionen så tæt på dansk farvand, som tilfældet var?
Er der ikke netop anbragt sensorer i dette farvand? 

Følgende er uddrag af Pepe Escobars artikel, som er for lang til at bringe i sin fulde længde. Den engelske overskrift lyder: 

Who profits from Pipeline Terror?

[Hvem profiterer af rørledning-terror?] 

Hemmelige samtaler mellem Rusland og Tyskland om at løse problemerne omkring Nord Strøm 1 og 2 skulle for enhver pris forhindres.

Den økonomiske korridorkrig har nu bevæget sig ind på et ukendt område med terrorsprængningerne af anlæggene.

En sofistikeret militæroperation, som har krævet en omfattende planlægning – sandsynligvis med flere aktører – har i denne uge saboteret fire separate sektioner af Nord Strøm 1 og Nord Strøm 2 gasrørledningerne ved sprængninger på det lave vand i Danmarkstrædet i Østersøen nær Bornholm.

Nordstream

Svenske seismologer har vurderet, at trykket fra eksplosionerne må være nået op på det, der svarer til 700 kg TNT. De to rør, som ligger tæt på en stærk understrøm omkring Bornholm, var placeret på havbunden på en dybde af 60 meter. 

Rørene er lavet af armeret beton og er i stand til at modstå påvirkninger fra ankre fra hangarskibe og kan faktisk ikke ødelægges uden ved større sprængladninger. Operationen, som forårsagede to utætheder ved Sverige og to ved Danmark, må være blevet gennemført med undervandsdroner.

Enhver forbrydelse har et motiv. Da den russiske regering ville sælge olie og gas til EU, er tanken om, at den russiske efterretningstjeneste skulle have ødelagt Gazproms rørledninger, helt absurd. Det eneste, de i det tilfælde havde behøvet at gøre, var at dreje om for hanerne og lukke for sluserne hjemme i landet. N2 var ikke engang operationel pga. en politisk beslutning truffet i Berlin. Så gasstrømmen via NS2 blev altså hæmmet af vestlige sanktioner. Desuden ville en sabotagehandling have betydet, at Moskva ville have tabt en strategisk løftestang i forhold til EU.

Hvem er den skyldige?
Diplomatiske kilder bekræfter, at Berlin og Moskva var engageret i en ny hemmelig forhandling for at få løst problemerne om NS1 og NS2. Dette skulle åbenbart stoppes med alle midler, og geopolitisk set kunne den, som havde en grund til at forhindre aftalen, også forhindre en mulig alliance i fremtiden mellem Tyskland, Rusland og Kina.

Hvem er den skyldige? 

Muligheden for en uvildig undersøgelse af en så monumental sabotagehandling – koordineret af Nato – er nærmest ikke-eksisterende. Dele fra undervandsdronerne, som blev brugt, vil helt sikkert blive fundet, men der kan pilles ved beviserne. USA anklager allerede Rusland, så vi står derfor tilbage med forudsigelige resultater.

Det er en antagelse, som synes at være realistisk nok. Og naturligvis har Moskva allerede en klar idé om, hvad der er sket (satellit- og overvågningselektronik fungerer 24 timer i døgnet alle ugens dage, men det vil de næppe offentliggøre).

En hypotese koncentrerer sig om den polske flåde og specialstyrker med fysisk tilstedeværelse af gerningsmænd. Den giver interne detaljer i planlægningen med amerikansk teknisk støtte og hjælp fra den danske og svenske hær (uundgåeligt, da dette er sket ganske tæt på deres territoriale farvande, selvom eksplosionerne er sket i internationalt farvand). 

Denne hypotese passer perfekt ind i en samtale med en tysk efterretningskilde, som fortalte Cradle, at den tyske efterretningstjeneste var “rasende”, fordi de var blevet holdt udenfor. 

Selvfølgelig blev de holdt udenfor. Hvis antagelsen er korrekt, var dette en klar anti-tysk operation, der sandsynligvis vil eskalere i en intern Nato-krig. 

Natos artikel 5, som ofte citeres, siger: “et angreb på en af os er et angreb på os alle”, men siger åbenbart intet om et Nato-angreb på et Nato-land. Efter at rørledningerne var blevet punkteret, udsendte Nato en erklæring, hvor Nato “troede”, at det skete måtte være en sabotagehandling, og at Nato ville “reagere” på ethvert mistænksomt angreb på Nato-landenes infrastruktur. NS1 og NS2 er i øvrigt ikke en del af Nato’s infrastruktur.

En krigserklæring mod Tyskland
Det drejer sig om en krigserklæring mod Tyskland og mod de tyske virksomheder og EU-borgerne – og ikke mod den kafkaske eurokrat-maskine i Bruxelles. Tag ikke fejl: Det er Nato, som styrer Bruxelles, ikke lederen af EU-kommissionen, den rabiate russofob Ursula von der Leyen, som blot er en ydmyg tjener for storfinanskapitalismen. 

Det bør derfor ikke overraske, at Tyskland er komplet tavs. Ikke et eneste tysk regeringsmedlem har indtil nu sagt noget af betydning.

Den polske korridor
I dag kender alle bemærkningen på chatter-boxen “tweet” fra den polske forsvarsminister og nuværende parlamentsmedlem, Radek Sirkorski: “Tak, USA”. 

Men hvorfor skulle lille Polen stå forrest på scenen? Polen lider af en stærk russofobi, men også på grund af en indestængt vrede mod Tyskland – herunder nye krav om erstatning fra 2. verdenskrig.  

Polakkerne er desuden rædselsslagne ved tanken om, at en delvis russisk mobilisering og en ny fase i Ruslands specielle operation i Ukraine snart vil kunne forvandles til operation antiterrorisme og bevæge sig mod vest med millioner af nye flygtninge i det vestlige Ukraine, som vil forsøge at krydse grænsen til Polen. 

Samtidig er der en stemning af “sejr” i den delvise åbning af “Baltic Pipe” i det nordvestlige Polen – næsten samtidig med sabotagehandlingen. 

Baltic Pipe fører gas fra Norge til Polen via Danmark. Dens maksimale kapacitet er kun 10 mia kubikmeter og ti gange mindre end den volumen, som NS1 og NS2 skulle levere. Baltic Pipe vil derfor være tilstrækkelig for Polen, men har ingen værdi for andre EU-medlemmer. [hvorfor ikke for DANMARK?]

Tågerne tættes minut for minut
I mellemtiden tættes tågerne omkring krigen minut for minut. Det er allerede blevet bevist, at amerikanske helikoptere fløj over sabotageknudepunkterne for få dage siden, hvor et britisk “forskningsfartøj havde sejlet søgende rundt i dansk farvand siden midten af september, og at Nato havde tweetet om afprøvning af nye ubemandede systemer til søs” på samme dag som sabotagehandlingen fandt sted. Det skal også tilføjes, at Der Spiegel havde en rapport med en overraskende overskrift “CIA har advaret den tyske regering mod angreb på olierørledninger i Østersøen”. 

Den russiske udenrigsminister var skarp som en ragekniv
Den russiske udenrigsminister var skarp som en ragekniv: “Hændelsen fandt sted i en zone, der kontrolleres af amerikanske efterretningstjenester”. 

Det Hvide Hus er nu blevet afkrævet en “forklaring på”, hvordan Bidens udsagn i en video, som gik viralt, kan vendes til, at Biden IKKE havde lovet at ødelægge NS2. “Nej, han havde lovet “ikke at tillade” rørledningernes funktion”, var forklaringen fra Det Hvide Hus. Så det amerikanske statsministerium har dermed erklæret, at ideen med USA’s medvirken skulle være “absurd”.

Det var talsmanden fra Kreml, Dmitry Peskov, der kom med en række realiteter. Skaderne på rørledningerne udgør et ” meget stort problem” for Rusland, som hermed har tabt nogle vigtige forsyningsveje for gas til Europa. De to rør var blevet fyldt med gas og – som noget afgørende – var klar til at levere til Europa”. Peskov indrømmede kryptisk, at nye forhandlinger med Tyskland var gået i gang. 

Peskov tilføjede: “Denne gas er meget dyr, og nu går alt op i ingenting”. Han understregede endnu en gang, at hverken Rusland eller Europa havde vundet noget som helst ved denne sabotage og især ikke Tyskland. Denne fredag vil FN’s sikkerhedsråd holde et særligt møde om sabotagen på opfordring fra Rusland. 

***

Her slutter artiklen, men den findes i hele sin længde på engelsk, hvis man benytter dette link. 

——————–

source: The Cradle

https://thecradle.co/Article/Columns/16307 

dshttps://reseauinternational.net/qui-profite-du-terrorisme-des-pipelines/

Del artiklen her: