HILLARY UNDERSØGES FOR BESTIKKELSE FRA PUTIN FOR SALG AF URAN TIL ATOMVÅBEN

(Foto: Barak Obama og Hillary og Bill Clinton er begge i søgelyset i nye undersøgelser om bestikkelse og salg af uran til atomvåben til Rusland)
Del artiklen her:

Mistanken, mange har ,- og som nu synes bekræftet – er, at Hillary Clinton hemmeligt fik millionbetalinger af russerne til sin private pengetank, Clinton Foundation, før de kunne få lov til at købe en femtedel af den amerikansk uranbeholdning.

Kommentar af Ivan Dybdal

Var det pay for play?

Den amerikanske justitsminister Jeff Sessions har bedt den offentlige anklager undersøge “visse forhold” i forbindelse med tidligere præsident Bill og tidligere udenrigsminister Hillary Clintons private fond, Clinton Foundation.

Sagen handler om Obama-regeringens og daværende udenrigsminister Hillary Clintons salg af kontrollen over 20 procent af USAs uran – et materiale, der bruges i atomvåben – til Rusland. I forbindelse med salget flød millioner af dollars fra Putin-kontrollerede selskaber til Clinton Foundation.

Den offentlige anklager skal undersøge, om russernes donationer til Clinton-parret skete som en form for bestikkelse, såkaldt pay for play, der efter manges opfattelse var den måde Bill og Hillary Clinton fik deres kæmpe pengetank fyldt med mange hundrede millioner af dollars.

Metoden er simpel og den sætter ikke synlige, skriftlige spor.

Pay for play kunne ifølge kritikere foregå ved, at Hillary lod det skinne igennem – evt. mundtligt – at en større donation til Clinton Foundation var forudsætningen for at få bestemte lukrative ordrer fra regeringen. Sådan har mange angiveligt fremmet deres virksomhed eller politiske interesser, er påstanden.

Justitsminister Jeff Sessions ordre til den offentlige anklagemyndighed om at undersøge den meget kritiserede Uranium One-aftale, kommer dagen før han selv afgav vidnesbyrd om sagen for Repræsentanternes Hus’ retsudvalg (House Judiciary Committee).

Beviserne er omfattende

I en tv-udseendelse på Fox News’ show Hannity med Peter Schweizer* afsløredes det, at der er lydoptagelser af russiske embedsmænd, hvor de sagde, at de ville bruge bestikkelse for at få aftalerne igennem med hjælp fra det magtfulde og stenrige Clinton-par.

Peter Schweizer tilføjer, at der er omfattende dokumentation for pengetransaktionerne, og hvis det havde været en hvilken som helst anden i et offentligt ombede, ville de for længst have været sigtet for korruption.

*(Peter Schweizer er forfatter og leder af”Government Accountability Institute” og Breitbart kommentator samt forfatter til bestselleren Clinton Cash: The Untold Story of How and Why Foreign Governments and Businesses Helped Make Bill and Hillary Rich. Udgivet af New York Times i 2015).

Video: Peter Schweitzer fortæller på Fox News’ show Hannity om Hillary Clintons korruptionsmetode “pay for play”:

Del artiklen her: