FORSTÅ ISLAM

islam
Del artiklen her:

Af Petter Mathisen.

Ovenpå de seneste såkaldte terrorangreb i Frankrig og Østrig vælter politikere og medier sig i de sædvanlige, realitetsfornægtende floskler om at problemet kun drejer sig om nogle få radikaliserede islamister, der misbruger islam, som vi jo alle bør være enige om at anerkende som en fredelig religion.

 Enten forstår de fleste politikere og medier ikke det basale i islam, eller de prøver bevidst og desperat at danse udenom det egentlige problem, som de ikke tør konfrontere.

Man skulle jo nødig risikere at blive beskyldt for islamofobi.

Derfor har man opfundet begreberne “moderat islam” og “radikal, fundamentalistisk islam”. Da en journalist kaldte præsident Erdogans parti, AKP moderat, blev han sur og udtalte ” det er en fornærmelse af vor religion – der findes ikke moderat eller ikke-moderat islam – islam er islam, basta”.

Præsident Macron fornærmer også islam, når han udtaler, at islam er i krise. Det passer jo ikke – islam er i hurtig fremmarch, især i Europa. Der er selvfølgelig både aktive og passive muslimer, men de spiller alle på samme hold. En meningsmåling i 2015 viste, at 77% af herboende muslimer fastholder, at koranen – og dermed sharia – skal efterleves bogstaveligt.

(Et læserbrev afvist af Berlingske)

Del artiklen her: