EUROPA SÆTTER PRISLOFT PÅ RUSSISK OLIE. DERFOR STOPPER RUSLAND SINE OLIELEVERANCER TIL DE EUROPÆISKE LANDE

DmitryPeskov
Del artiklen her:

Af Modeste Dossou. 

Mens de europæiske lande støttet af USA har indført prisloft på russisk olie, har russernes reaktion ikke ladet vente på sig. I Kreml har man afvist at acceptere denne foranstaltning, og den russiske repræsentation sætter nu en stopper for olieleverancer til Europa.

Efter at EU lørdag bekræftede prisloftet på russisk råolie, meddelte Kremls talsmand, Dmitry Peskov, at Moskva ikke kunne acceptere dette prisloft, og udtalte: “Vi er ved at analysere det. Der er gjort nogle forberedelser til et sådant prisloft, og vi vil ikke acceptere det. Vi skal efter en hurtig analyse meddele, hvordan arbejdet vil blive organiseret”, udtalte talsmanden.

Den russiske ambassadør for internationale organisationer i Wien, Mikhail Ulyanov, var på sin side mere radikal og meddelte samme lørdag, at Rusland ville ophøre med at levere olie til europæerne. “Fra årsskiftet vil Europa komme til at leve uden russisk olie”, skrev han på sin Telegram kanal. “Moskva har klart ladet forstå, at det ikke leverer olie til lande, som opretholder et anti-markedsprisloft”.

Mikhail Oulianov har også vurderet, at EU “snart vil anklage Rusland for at bruge olie som et våben”. EU-landene blev fredag enige om et justerbart prisloft for russisk råolie leveret ad søvejen – 60 dollars per tønde – og beslutningen skal godkendes af rådet i EU lørdag. Lignende tiltag er blevet meddelt af G7-landene og Australien. 

source: Actu Cameroun

Kilde: https://reseauinternational.net/plafonnement-du-prix-du-petrole-russe-la-russie-cessera-de-livrer-du-petrole-aux-pays-europeens-moscou/

Del artiklen her: