EU HAR NU BESLUTTET AT PRODUCERE VÅBEN SOM I KRIGSTID

Tanks
Del artiklen her:

Af Bitten-Kirsti Nielsen.

GARANTEN FOR EVIG FRED I EUROPA

Den overskrift skulle netop sælge EF til europæerne. Men det er jo snart så længe siden, så det har vi nok glemt. Eller har vi? Og burde vi?

Så nu er vi altså blevet trukket ind i en krig mod Rusland. Men får vi det korrekte billede af den nuværende konflikt i Ukraine, som den serveres af mainstream-pressen? Er vi sikre på, hvordan denne konflikt i virkeligheden hænger sammen? Hvorfra har vi vores viden? Kender vi til Rusland i dag? Har Vesten noget at lade andre høre, hvad angår krig? Og er der ikke en forhistorie til konflikten i Ukraine?

Jo, der er bestemt en forhistorie
Jo, der er bestemt en forhistorie, men den må man læse om på andre og alternative medier, som beskæftiger sig indgående med den og afslører alle de “fordrejninger” og fortielser, først og fremmest den europæiske hovedstrømspresse har stået for. I dag er disse alternative medier vigtigere end nogensinde, hvoraf der desværre kun er ganske få på dansk. Til gengæld vrimler de på nettet, hvis man bare kan lidt engelsk.

Så hvad nu?

Jeg ved ikke, om vi er nået til slutspillet, men USA’s kamp med EU som forpost mod Rusland synes så småt at have hvilet på en fejlberegning, og reaktionen hos modstanderen ligeså. En opfattelse flere alternative medier længe har hældt til, ikke mindst fordi USA nu forlanger betaling for deres våbenleverancer, hvilket Kiev næppe kan honorere.

Vil vi derfor se USA overlade kamppladsen til EU’s medlemslande? Hvad siger europæerne mon til det?

Jamen vi siger da mange tak! Eller hmm …. skulle vi lige spørge EU-borgerne først ved en folkeafstemning?

EU er ikke længere garanten for fred
Nej, demokratiet er en saga blot, og EU er ikke længere garanten for fred. For både ikke-folkevalgte Ursula von der Leyen og ikke-folkevalgte Joseph Borrell har andre planer. Ifølge det tyske magasin Der Spiegel har de to lavet en 3-trinsplan med en betydelig stigning i våbenproduktionen, så ikke kun forsyningerne til Ukraine opretholdes, men også at EU landenes våbenlagre genopbygges.   

Der Spiegel omtaler et relevant dokument med tre trin.

Den første del af von der Leyens og Borrells 3-trinsplan skal være en øjeblikkelig stigning i forsyningerne med ammunition, og Borrell vil snart fremsætte sin plan om køb for 1 mia. euro af 15mm granater til Ukraine.

Anden del skulle handle om at fylde EU-landenes tomme lagre plus forsyninger til Ukraine på længere sigt.

Tredje del skulle handle om at sikre en stigning – også på længere sigt – af EU’s evne til at producere ammunition og holde øje med den sikkerhedsmæssige situation.

Det betyder, at EU-kommissionen skaber en kæmpe efterspørgsel på våben hos våbenindustrien (den amerikanske?). Med den øjeblikkelige hjælp skal EU-landene forsyne Ukraine og modtager til gengæld penge fra EU’s EPF (European Public Fond), hvis budget er blevet hævet tre gange med 500 mio. euro pr. gang, hvortil nu skal føjes endnu 200 mio. euro ifølge Borrell.

Flere og flere europæere ønsker fredsforhandlinger
Men adskillige alternative medier melder, at flere og flere europæere ønsker fredsforhandlinger mellem Rusland og Ukraine. Det har imidlertid ingen betydning, for de europæiske politikere går direkte i den modsatte retning.

Det synes, som om von der Leyen og Borrell nu vil tilpasse sig en konflikt, som bevæger sig i en retning, hvor EU afløser USA, hvis prioriteringer i stigende grad vil være Asien og Taïwan. Nå ja, USA har jo også altid haft travlt på udebanen. Det synes at være en tvivlsom tradition hos stormagterne.

Så hvad nu? Europæerne ønsker jo ikke denne konflikt. USA synes at være grebet af panik, og von der Leyens politik hænger ikke sammen. Hun taler om klima og forurenende CO2 (hun har aldrig hørt om fotosyntesen), og befolkningerne skal begrænses i deres bevægelsesfrihed, mens soldaternes og kanonernes antal skal stige. Svært at se, at den ligning går op.

Nu strejker tyskerne i noget, der kunne være optakten til en generalstrejke. Det handler om sanktionerne, den dyre energi, hvor industrien vakler og med tabte arbejdspladser plus inflationen.

Mon danske politikere forbereder sig på krigen?

Vi er mange, som taler alvor sammen på de alternative medier, men også i en skov af små spredte grupper, der forsøger at få overblik – alle med ønsket om at bringe Danmark tilbage som et frit land i nationernes Europa.

***

Kilder:   

http://www.observateurcontinental.fr/?module=articles&action=view&id=4700

https://lecourrierdesstrateges.fr/2023/03/03/les-greves-paralysent-lallemagne-scholz-senvole-pour-les-etats-unis-par-ulrike-reisner/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-courrier-des-strateges

Del artiklen her: