ER VED AT VÆRE LIDT TRÆT AF TIDENS ANOREKTISKE OG OVERFORKÆLEDE #JEGELSKERMIG SO-ME GENERATION

nuggets
Del artiklen her:

Af Christian Froberg Dahl.

Som restauratør [Ekkodalshuset – Bornholm] bemærker man i særlig grad grænsefladen mellem pligtkulturen og krænkelseskulturen. Især når familierne er samlet ved et middagsbord. Her bliver vi vidne til mange ting gennem sådan en sommersæson.

På det seneste er vores – bevares egentlig ret ordinære tartelet – på TripAdvisor blevet anmeldt negativt et par gange pga. forekomsten af ben og brusk i retten. Noget som de fremmedgjorte unge (helt op i 40’erne) ligefrem forveksler med indvolde (!). Og det er endda på trods af, at vi allerede på kortet skriver, at der “kan” forekomme ben og brusk fra fuglen. Sådan må det være, når man koger en høne (!), og plukker kødet fra den. Ja, kort sagt laver fyldet fra bunden.

For sådan var retten, da vores bedsteforældre lavede den
Det er med anmeldelser som denne, hvor man reflekterer lidt over, om man er ved at blive gammel, eller om der er gået caries i tidens tand. For sådan var retten, da vores bedsteforældre lavede den, og som vi fik den, da vi var unge. Men det var selvfølgelig også dengang cigaretfadet gik rundt ved festerne.

Bevares, som restauratør kan vi da købe spand-mad i alle afskygninger. Herunder også kønsløst brystkød, skåret i små tern. Klinisk renset for ethvert element af fugl. Men det er jo ikke befordrende for den kyllingefond, vi skal bruge som base-sovsen, hvor saft og kraft tilgår fra de hele fuglestykker.

Er de nye generationer mon blevet så fremmedgjort fra det rustikke landkøkken og madlavning i det hele taget, at de helt har glemt, hvor maden kommer fra. Er det “just-eat” generationen, der forestiller sig, at maskinudbenet kød bare er sagen?

En gang imellem …. bare en gang imellem ….. får man lyst til at flå mobiltelefonen fra dem, mens de sidder og spiser ved bordet i restauranten, og give dem en lussing. Ikke som en afstraffelse, men mere for at de kan vågne op fra SoME og McNuggets universet og forstå, at deres adfærd er ligeså ledløs, som benløse fugle.

Dem er der heller ikke ben i. Insta that, you morons!

Ærbødigst
C.F. Dahl

Del artiklen her: