”ENDNU EN DOMINOBRIK ER VED AT FALDE…” SAMMENBRUDDET AF DEUTSCHE BANK-AKTIEN

DeutscheBank
Del artiklen her:

Af Al Manar.

Bankkrisen breder sig nu til Deutsche Bank, som er Tysklands største bank og rammer således de europæiske bankaktier igen. Hvordan kunne bankens aktier styrtdykke med 14%, og omkostningerne ved forsikring af gæld mod tilbagebetalingsrisiko steg?1

Deutsche Banks aktier faldt fredag med 11% og er nu faldet med 29% siden begyndelsen af bankkrisen 8. marts, hvilket har udløst frygt for kollaps, jf. Reuters.

Endnu en bank er således på vej til at få problemer midt i den seneste bankkrise, som har spredt sig til de globale markeder, denne gang til Tyskland.

“Vi venter stadigvæk på, at endnu en dominobrik skal vælte, og Deutsche Bank er klart den næste, mener mange”(om det så er rigtigt eller forkert), siger Chris Beauchamp, chef markedsanalytiker hos IG Group, jf. Reuters. “Det ser ud til, at bankkrisen ikke er bragt under kontrol”.

Fredagens børsnyheder kom med den seneste udvikling, som er forbundet med Silicon Valley Banks (SVB) konkurs tidligere på måneden, og den anden involverer en europæisk bank.

I denne uge blev den schweiziske bank Credit Suisse reddet af sin konkurrent UBS2 med en aftale i sidste minut, efter at Credit Suisse havde registreret et fald i aktiekurserne efter SVB’s kollaps.

Deutsche Banks krise
Deutsche Banks seneste fald, blandt andet på grund af aftalen med Credit Suisse viser, at tilliden til banksystemet fortsat er svagt. Det er tredje uge med kursfald (baisse) med 4,2% for de europæiske banker i kølvandet på den finansielle uro.

Selv om den regeringsstøttede Credit Suisse redningspakke skulle have stabiliseret de europæiske markeder, synes det, som om smitten har været svær at holde i ave. Da indehaverne af 17 mia. dollars risikoforbundne Credit Suisse obligationer ikke var noteret i handlen, stod de uden noget, hvilket har skabt bekymring hos Deutsche Bank.

På trods af en omstrukturering på flere mia. euro slettede faldet i Deutsche Bank aktierne enhver gevinst og gjorde den tyske bank til den dårligste præstation på STOXX 600, et indeks over europæiske bankaktier.3

Mens mange frygter, at Deutsche Bank er den næste bank, som kollapser, har andre analytikere bevaret optimismen, da de ikke mener den vil lide samme skæbne som Credit Suisse. [som er opkøbt af UBS]

“Vi er ikke bekymrede for Deutsche Banks levedygtighed eller Deutsche Banks aktiver. Så Deutsche Bank er ikke den næste Credit Suisse”, sagde analysefirmaet Autonomous i en rapport fredag.

Den tyske kansler Olaf Scholz afviste også at gå i panik og bekræftede, at Deutsche Bank havde “grundigt reorganiseret og moderniseret sin økonomiske model og var en meget rentabel bank”, udtalte han på en konference fredag.

I et fredagsnotat udtalte JP Morgan-strateger, at Deutsche Bank “havde sin egen andel af presset på de store overskrifter og ledelsesproblemerne”, men at den “stadigvæk havde et relativt højt omkostningsgrundlag, og at den støttede sig på sin handel med FICC (fastforrentning, valutaer og råvarer), franchise4 til organisk kapitalfrembringelse og kreditopgradering”.5

“Hvis der er noget, en indskyder kunne lære i løbet af de seneste uger, såvel i USA som Europa, er det netop hvor langt banklovgivningen vil gå for at sikre, at indskyderne er beskyttet”, skrev JP Morgan.

Blot en dag tidligere havde finansminister Janet Yellen erklæret, at den amerikanske regering “bestemt” var parat til at tage yderligere skridt for at stabilisere bankerne – en ændret tone i forhold til hendes erklæringer dagen før igen, hvor hun havde erklæret, at ingen foranstaltning af denne art var i udsigt.

source: Al Manar

1) En økonomiforsikring betaler af på gæld ifm. ufrivillig arbejdsløshed.

2) UBS Group AG er en multinational investeringsbank og finansiel virksomhed grundlagt og baseret i Schweiz.

3) Stoxx600 er baseret på 600 aktier, der er udvalgt blandt de store, mellem og små selskaber på det europæiske aktiemarked. Aktierne er fundet i 17 forskellige europæiske lande.

4) Franchising er et system til markedsføring af varer og/eller serviceydelser og/eller teknologi, som er baseret på et tæt og vedvarende samarbejde mellem virksomheder, som er indbyrdes juridisk og økonomisk adskilte.

5) Organisk kapitalfrembringelse er et udtryk for, hvordan det går med salget af selskabets produkter eller tjenester.

***

Kilde: https://reseauinternational.net/un-autre-domino-est-sur-le-point-de-tomber-leffondrement-de-laction-deutsche-bank/

Del artiklen her: