EN 10-TRINS-GUIDE TIL, HVORDAN DU FØDER ET SUNDERE BARN

CharlotteBech
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

Hvad har en bogomtale af fødselsforberedelse at gøre på NewSpeek? En alternativ platform, der først og fremmest giver plads til stemmer, der ikke kan få adgang til de etablerede kanaler?

Svaret er det enkle: Det er svært, ja næsten umuligt, at komme igennem i de statsstøttede medier med kommentarer, artikler, bøger mv., der ikke lægger sig fladt ned for medicinalindustrien og lægevidenskabens snævre svar på alle dårligdomme. De statsfinansierede medier har en dagsorden, som går ud på at støtte medicinalindustrien, og såre forudsigeligt er det, at De Radikale og Socialdemokratiet/regeringen gerne så et totalt forbud mod al alternativ behandling.

Senest så vi, hvordan Hjerteforeningens glimrende tiltag P.S. I Love You (selv om jeg ville have foretrukket et slogan på dansk!) blev kritiseret ned under gulvbrædderne godt hjulpet af DR. Til trods for at erfaringen viser, at alternativ behandling tit og ofte virker for rigtigt mange mennesker. Ja, bedre end de etablerede behandlinger.

Hjerteforeningen endte med at måtte bøje sig, for det er stærke og magtfulde kræfter, de alternative røster er oppe imod. Usympatisk er det, men det finder vi os ikke i på NewSpeek, så hermed en reklame for lægen Charlotte Bech og hendes fine bog, der slår fast, at graviditet ikke altid kommer af sig selv, når det passer i kalender og karriere. Derfor er det en rigtigt god idé at forberede kroppen – UDEN OM LÆGEVIDENSKABEN!

Charlotte Bech: KLARGØR KROPPEN FØR GRAVIDITET. 10 NATURLIGE TRIN til at få et sundere barn – også for mænd. Hæftet med flapper. 320 sider. 299,95 kr. Muusmann Forlag. Udgivet d. 16.6.2020

____________________________________________________________________

I præsentationen skriver forfatteren bl.a. følgende:

”Det handler ikke om selve det at blive gravid. Det handler om at få et sundt barn. Der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at øge muligheden for at få et sundt barn. Faktisk skal du starte i rigtigt god tid før graviditeten med at klargøre kroppen, og derfor er bogen her beregnet til sunde og raske mænd og kvinder, der har tiden foran sig. Du kan klargøre kroppen før graviditet ved simpelthen at følge de 10 trin her i bogen.”

Hvis en læser eller to i den fødedygtige alder – eller med en datter / søn, der har ønske om at få børn – allerede her bliver meget træt ved tanken om alt det, de kommende forældre nu skal til at leve op til, så kan jeg ikke fortænke dem i hjertesukket.
   En 10-trins-manual lyder heftig – og er det også – men forfatteren griber det helt rigtigt an ved at lave en køreplan kogt ind til en maggi-terning:

At gøre lidt er bedre end ingenting

Begynd med én ting fra hele bogen

Senere kan du så vælge i alt 10 ting – én ting fra hvert af de 10 trin. Se trinene som en bred vifte af gode råd til at få et sundere barn

Brug lynguiderne, der er placeret i begyndelsen af hvert trin, og som bidrager til at bevare overblikket.

Sidst, men ikke mindst: Brug bogen som en opslagsbog og inspiration til at ændre livsstil. Den kommende far bliver også inddraget, for det er optimalt, hvis programmet bliver gennemført som par. Takker han – eller hun! – nej, skal det ikke afholde den anden i parret fra at kaste sig ud i foretagendet.

Justeringer af livsstil
De 10 trin guider altså til en række justeringer af livsstil. Sigtepunktet er et stressfrit og kemifrit liv, der omfatter motion, lækker mad og drikke, optimale kosttilskud, normalisering af vægt, yoga, meditation, massage, dufte, lys og musik. Af de sidste 6 punkter i opremsningen fremgår det, at forfatteren trækker på sin viden om ayurveda,

Følges anvisningerne øger det muligheden for at få et sundt barn.

Bogen fastslår, at fertiliteten ikke ligger og venter til op i 40-års alderen. Kvinden har kun et begrænset antal æg, som gradvist bliver brugt op for hver menstruation, så omkring 35-års alderen er der kun få tilbage. Også sædcellernes kvalitet påvirkes af mandens alder, af kemikalier i mad og miljø, samt af wifi (sic!).

Ifølge forfatteren er det derfor bedst at blive gravid, når man er på sit kønshormonelle højdepunkt i 20’erne:

”Går man i gang med de 10 trin i god tid, vil det øge muligheden for, at graviditeten bliver sundere, fødslen lettere, og først og fremmest at barnet bliver strålende sundt. At det bliver roligt, sover om natten og spiser om dagen, så de nybagte forældre kan få deres nattesøvn hver nat og opleve efterfødselsperioden som en dejlig, positiv og smilende tid med masser af overskud. Hvor kvinden får sin ungpigefigur tilbage igen, hvor kærligheden blomstrer og lykkefølelsen breder sig i hele familien.”

Svært i en stresset hverdag at holde sig på sporet
Selv om jeg ikke tilhører målgruppen, bliver den sidste sætning en anelse for lyrisk for mig. Men da jeg selv i mine yngre dage flirtede med ayurveda, ved jeg, at filosofien bag har rigtigt meget for sig. Det er bare svært i en stresset hverdag at holde sig på sporet.

Charlotte Bech fortjener tak for at have skrevet en bog, der griber fat om nældens rod: Hvis du gerne vil have børn, er det rigtigt smart ikke at vente til den lange uddannelse er blevet omsat i villa, Volvo og vovhund. Det kunne nemt ende med årelang behandling for barnløshed i slut-trediverne og kunstig befrugtning.

Det er et stort plus ved bogen, at den samler og pædagogisk formidler en række vigtige informationer om krop, kost og helse. Med 10-trins-guiden ved hånden får den enkelte mulighed for at tage et medansvar for at give et kommende barn de mest mulige start-vilkår.

***

OM FORFATTEREN

Charlotte Bech er foredragsholder og kursusleder med en baggrund som læge for gravide og fødende kvinder i Tennessee, USA, inden for mave-tarm-kirurgi på Gentofte Amtssygehus samt hæmatologi på Rigshospitalet.

Hun har forsket i ayurveda og supplerer denne metode med det bedste fra den traditionelle lægevidenskab.

Man kan læse mere om forfatteren på www.Charlottebech.dk

***

Anmeldelsen har i lidt anden form været bragt i Den Korte Avis.

Del artiklen her: