DRAGHI MELDER: MISSIONEN GENNEMFØRT

Draghi
Del artiklen her:

Af Manlio Dinucci.

*** 

“Italien var før blandt de lande i Vesteuropa, som havde et af de stærkeste bånd til Rusland. Men “mission Draghi” har været at bryde med dette mønster og repositionere Italiens forhold til Rusland”, skriver New York Times. 

Draghi har ikke kun ændret Italien til en krigsførende nation i forholdet til Rusland og sendt våben og instruktører til de ukrainske styrker, men har også støttet sanktionerne mod Den Russiske Centralbank og optagelsen af Ukraine i EU. Disse fortjenester og andet får det indflydelsesrige amerikanske magasin, Fortune, til at regne Draghi “blandt de 50 største ledere i verden”.

Draghis karriere tog en afgørende vending, da han – efter at have afhændet Italiens arvesølv gennem privatisering som direktør for finansministeriet – blev direktør og vicepræsident for Goldman Sachs. Goldman Sachs er ikke kun en bank i USA, men et magtcenter for den finansielle elite, som takket være sin “svingdørspolitik” placerer sine mænd i centrale institutionelle stillinger. 

Fra 2005 til 2021 var Draghi først guvernør for Bank of Italy, derefter præsident for Den Europæiske Centralbank og til sidst formand for Ministerrådet i Den Italienske Republik.

Italien kastet ud i en krise
Resultatet af “missionen”, som Draghi har fuldført med Parlamentets fulde medvirken, har nu kastet Italien ud i en krise uden fortilfælde. Mens prisen på gas (som følge af den anti-russiske politik) er steget fra 15 til 200 euro pr. megawatt-time, har Italien akkumuleret et sådant niveau af passiver, at “kreditomkostningerne for Italien er blevet uoverkommelige og har nået et uholdbart niveau”, siger Fortune. 

Den italienske krise kan sammenlignes med Grækenlands, som med EU’s redningsplan tabte alt, hvad der var tilbage af den offentlige arv. Situationen er nu blevet værre med devalueringen af euroen over fors dollaren, som får importomkostningerne til at stige. Det vil derfor være afgørende for Italien at få vendt den politik, som Draghi har gennemført med sin “mission”.

———————–

Kilde: https://reseauinternational.net/draghi-mission-accomplie/

Del artiklen her: