DOLLARENS FALD SOM VERDENS FØRENDE VALUTA TAGER FART

BRICS
Del artiklen her:

[Oversættelse af uddrag af artiklen VOICI 7 SIGNES INDIQUANT QUE LA DÉDOLLARISATION MONDIALE VIENT DE PASSER A LA VITESSE SUPÉRIEURE – NewSpeek har indsat mellemrubrikker]

***

En ”ny reservevaluta”
BRICS-landene repræsenterer mere end 40% af verdens befolkning og næsten en fjerdedel af det globale BNP, og nu arbejdes der på at udvikle en “ny reservevaluta”. Det burde optage os alle.

Det er den økonomiske nye blok BRICS-landene – Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika – der arbejder på at skabe en “ny valuta”, som vil blive præsenteret på organisationens næste topmøde i Durban.

I Erhvervsforum for det russisk-indiske strategiske partnerskab for udvikling og vækst udtalte Alexander Babakov, Ruslands vicepræsident i Dumaen, følgende:

“Overgangen til en afregning i nationale valutaer vil være første etape”.

“Næste etape vil være at tillade en cirkulation af numeriske penge eller enhver ny form for penge i nær fremtid”. (…) Dette arbejde er i gang.

Babakov erklærede også, at aftalen om en ny fælles valuta formodentlig står for at blive endeligt vedtaget i BRICS, og at den ikke kun vil blive støttet af guldværdien, men også af “andre produktgrupper, sjældne jordarter, grundstoffer eller jord”.

En ny stor handelsaftale mellem Kina og Brasilien

De to BRICS-lande, Kina og Brasilien, har netop indgået en handelsaftale om betalinger i deres egne valutaer og helt uden om dollaren.

I projektet kalkulerede parterne med, at en udvidet brug af den kinesiske renminbi (RMB) ville kunne fremskynde konstruktionen af et internationalt monetært system, som vil være mere modstandsdygtigt, mindre afhængigt af dollaren og mere befordrende for handlen, sådan som eksperter på området spåede for nylig. (…)

Også sydøstasiatiske lande er på vej mod en monetær uafhængighed. På et møde for nylig i Indonesien diskuterede finansministrene fra ASEAN (Association of South East Asien Nations), hvordan man kunne “reducere afhængigheden af den amerikanske dollar, euroen og  det britiske pund”.

ASEAN

Altså er planen, at det skal ske ved udvidelsen af et “Local Currency Settlement System” (LCS), som allerede er ved at blive implementeret blandt ASEAN-medlemmerne. (…)

Shanghai Cooperation Organisation (SCO)
Shanghai Cooperation Organisation (SCO) – en politisk, sikkerhedsmæssig og økonomisk alliance

Saudi Arabien har med sin olie netop tilsluttet sig Shanghai Cooperation Organisation, og det er en beslutning med enorme konsekvenser for “petrodollaren”.

SCO

Shanghai Cooperation Organisation – kort over medlemmer

Saudi Press Agency har udtalt, at man ved et kabinetmøde under overværelse af Kong Salman Abdulaziz blev enige om at give Riyadh status som dialogpartner i SCO, der er en alliance mellem Kina, Rusland, Indien, Pakistan og fire andre lande fra Centralasien som fuldgyldige medlemmer.

Organisationen tæller desuden fire stater med observatørstatus – heriblandt Iran – og ni dialogpartnere – heriblandt Saudi Arabien, Qatar og Tyrkiet. Organisationen har hovedsæde i Beijing, og generalsekretæren er Kinas Zhang Ming.

Kina er nu begyndt at foretage sine større internationale transaktioner i yuan. (…) Det gælder landets første handel med flydende naturgas ifølge olie- og naturgasbørsen i Shanghai (Shanghai Petroleum and Natural Gas Exchange) jf. Reuters. (…)

Også Indien er med på ideen
Også Indien er med på ideen og foreslår sin valuta som “alternativ” til dollaren i international handel.

“Det vil gøre det lettere at handle i rupee for lande, som står over for en valutarisiko, som kan være katastrofal for dem”, erklærede handelsminister Sunil Barthwal, Indiens nuværende handels- og industriminister, da han beskrev Indiens politik i New Delhi.

Saudi Arabien og Kenyas præsident, William Ruto, har indgået en aftale, som giver Kenya tilladelse til at betale for olie i kenyanske schilling snarere end i amerikanske dollars. (…) Og så er det værd at bemærke, at Ghana nu køber olie for guld snarere end for US dollars. (…)

John Carney: En splittelse af valutareserverne er uundgåelig
I dag forudser John Carney, at en splittelse af valutareserverne er uundgåelig. “Som man ser, har vi passeret de tre etaper siden 2. verdenskrig …” udtaler han, og han fortsætter:

“USA var den største økonomi i verden. I årene 1970 blev det globale banksystem væsentligt centreret omkring dollaren.

Med Sovjetunionens fald kom hele verden mere eller mindre under den amerikanske dollars dominans.

Denne situation er ved at forsvinde. Kina og Rusland begynder at opbygge en alternativ monetær blok”.

Det er en dårlig nyhed for USA, for dollaren er kilden til økonomisk magt, og det er hovedredskabet til deres verdensdominans (…)

***

source: The Economic Collapse via Géopolitique Profonde

Kilde: https://geopolitique-profonde.com/articles/7-signes-dedollarisation

Del artiklen her: