DET DØENDE VALUTASYSTEM

ZimbabweDollars
Del artiklen her:

Af Karsten Pultz. 

Siden Nixon suspenderede dollarens bundethed til guld, har alle verdens valutaer været skabt ud af den blå luft, og vi har dermed de seneste 50 år haft et såkaldt fiat-valutasystem (“fiat” betyder “lad det ske!”) – penge skabt per dekret.

Al valuta har siden 1971 været skabt som gæld, og et sådant system har en begrænset levetid. 

Der har siden tidernes morgen eksisteret tusinder af valutaer, som alle uden undtagelse er endt som værdiløst papir, men da der ikke undervises i den slags i vore skoler, tror de fleste, at valutaer på det nærmeste varer evigt. For de fleste står hyperinflationen i Weimar-Tyskland og Zimbabwe som undtagelser.

Hvor det før i tiden var lokale valutaer, der på skift nåede deres sidste holdbarhedsdato, er det i dag hele verdens valutasystem, der står på afgrundens rand. Hvis nogen tror, at COVID-19 og den oppiskede stemning imod Rusland er tilfældigt opståede begivenheder, tager de efter min mening fejl. 

Alle geopolitiske begivenheder i hvert fald siden 2008, har, for mig at se, deres udspring i det døende valutasystem.

Renter og renters rente. Dødsspiralen kan ikke standses
Når penge er skabt som gæld, er hver eneste enhed (kroner, dollar, pund etc.) pålagt renter. Dette gør, at gælden altid vil overstige antallet af enheder i omløb, og det er det, der gør, at en fiat-valutas egen destruktion matematisk er bygget ind i systemet.  

Fordi gælden hele tiden overstiger antallet af enheder i omløb, skal der hele tiden tilføres ny valuta, så gælden kan serviceres. De nye enheder er jo imidlertid også belagt med gæld, og fiat-valutaens dødsspiral er i gang.
Hvis man tror, at al gæld i verden kan blive betalt tilbage, er man galt på den. Dette er matematisk umuligt, da gælden pga. renter og renters rente altid er større end den samlede skabte valuta.

Dødsspiralen kan således ikke standses. Antallet af enheder skal hele tiden øges, og det skal gøres hurtigere og hurtigere. Efter et antal år vil pengeskabelsen være accelereret, så der opstår hyperinflation, og det er formentlig det punkt, vi er kommet til nu.

Vores folketing smider om sig med penge som aldrig før

Store mængder valuta skal på nuværende tidspunkt konstant pumpes ind i systemet, hvis ikke det skal kollapse under den enorme gældsbyrde. I 2008 løste man problemet ved at “redde” bankerne, altså pumpe penge direkte ind i de store banker. Denne manøvre, som i øvrigt blev udført få timer før, det hele ville være ramlet, var begyndelsen på enden for det verdensomspændende fiat-system.
Siden 2008 har verdensøkonomien været på direkte “life support” med regelmæssige mere eller mindre skjulte pengeindsprøjtninger til bankerne.

Men fiat-systemets dødsspiral fortsætter, og jeg er tilbøjelig til at mistænke den opdigtede corona-krise for at være en undskyldning for at pumpe enorme summer ind i systemet.
Min mistanke blev vakt, da chefen for IMF (International Monetary Fund) Kristalina Georgieva i marts 2020 gik ud og sagde, at staterne skulle smide så mange penge som muligt efter det her, hvis ikke vi skulle se en økonomisk krise. Hjælpepakker, som reelt er en øget pengeskabelse, er blevet vedtaget over hele den vestlige verden, og jeg har bemærket, at vores eget folketing smider om sig med penge som aldrig før. 

Noget og nogen at skyde skylden på 

Da jeg var barn og ung, var statens budget en alvorlig sag, og man hørte altid om, hvordan en ansvarlig generation ikke burde efterlade en kæmpe gæld til børn og børnebørn.
Jeg ser ikke disse bekymringer værende til stede i dag. Gad vide, om politikerne godt ved, at den gæld, der i øjeblikket skabes, aldrig kommer til at blive betalt tilbage?

Fiat-valutasystemet står overfor et snarligt kollaps, og verdens magthavere, med centralbankerne i toppen, skaber nu en række alvorlige kriser for at aflede opmærksomheden fra, hvad der er den virkelige trussel for verdens befolkning. 

Coronakrisen og Ukraine-situationen er kriser, der efter min ydmyge vurdering er konstruerede/fremprovokerede for dels at trække det uundgåelige kollaps ud, men også for at have noget og nogen at skyde skylden på.

Ukraine-situationen kunne være løst fredeligt, hvis Vestens magthavere havde accepteret, at de russisktalende ukrainere i øst ikke i uendelighed kunne finde sig i at blive bombarderet.
Men hvorfor løse konflikten diplomatisk, når Ukraine-krigen eller endnu bedre Tredje Verdenskrig meget hensigtsmæssigt kan flytte opmærksomheden og skylden væk fra det altoverskyggende problem forårsaget af de kriminelle institutioner kaldet centralbanker?

The Great Reset 

Det, vi ser udfolde sig lige nu, er enden på et 50 år langt valutamæssigt eksperiment – et eksperiment, som de, der ejer det, altid har vidst, vil ende med et katastrofalt kollaps. Måske det havde været rart, om man havde lært os om det i skolen.

The Great Reset er kodeord for kollapset i det verdensomspændende fiat-valutasystem og den efterfølgende nye sociale og økonomiske struktur, som World Economic Forum og Klaus Schwab håber, vil blive deres model med dem selv som en lille omnipotent magtelite og alle os andre som intetejende og intetanende zombie-slaver.

Der er groft set to måder, det kan ende på, når kollapset indtræder. Den ene er WEF og centralbankernes plan om en digital valuta, som vil frarøve verdens borgere al frihed.
Den anden mulighed er en tilbagevenden til individuelle valutaer bakket op af guld, så ingen bank eller stat kan bestemme over dine midler, og ingen bank eller stat kan skabe penge ud af den blå luft.
Der er også andre muligheder, men dem vil vi nok først se præsenteret den dag, der skal tages en hurtig beslutning om at genstarte det monetære system. Vi må bare bede til, at det ikke bliver milliardær-eliten og WEF’s menneskefjendtlige system, der vinder. 

Fremragende dokumentarserie 

Hvis man gerne vil vide noget mere om penge, kan jeg anbefale Mike Maloneys fremragende dokumentarserie i 10 dele. Link til afsnit 1.

Del artiklen her: