DEN AMERIKANSKE BORGERKRIG: EFTER LOKAL KENDELSE TIL FORDEL FOR OPRØRERNE TWEETER TRUMP: VI SES I HØJESTERET!

(Foto: Donald J. Trump)
Del artiklen her:

Kommentar af Ivan Dybdal

’Borgerkrigen’ i USA fortsætter.

En borgerkrig, hvor byer og universiteter har meldt sig ud af unionen og nægter at følge loven og nægter at give de føderale myndigheder adgang til at afhøre og undersøge illegale indvandrere, som de mistænker for at være kriminelle eller potentielle terrorister.

Såkaldte Sanctuary Cities er dem, der har en politik om at begrænse samarbejdet med de føderale indvandringsmyndigheder.

Henved 500 byer, styret af Demokraterne, er med i sanctuary-bevægelsen, og har de facto meldt sig ud af Amerikas Forenede Stater og nægter landets overordnede myndighed for sikkerhed, Homeland Security, adgang til og mulighed for at opretholde de føderale love.

SIDSTE NYT FRA DEN AMERIKANSKE BORGERKRIG: TRUMP SAGSØGER UDBRYDERSTATERNE

Oprørerne bruger ’dommer shopping’

En lokal dommer i San Francisco afsagde tirsdag den 25. april en dom, der satte Trump’s dekret, som gav mulighed for at holde den føderale betaling til oprørerbyerne tilbage, ud af kraft indtil videre. Det skete efter, at San Francisco og Santa Clara bad domstolen om at gribe ind. De hævdede, at de hver risikerede at miste mere end 1 milliard dollars i årlige tilskud på grund af Trump’s dekret om at stoppe de føderale udbetalinger til dem, hvis de fortsatte deres oprør.

Distriktsdommer William Orrick III, sagde i sin kendelse, at Trump-administrationen havde planlagt at blokere finansieringen af andet end de føderale tilskud til retshåndhævelse med dekretet, som de føderale myndigheder ellers havde brugt som begrundelse.

Trump reagerede hurtigt på dommerkendelsen

Præsidenten svarede på Twitter: Først dømmer appelretten (Ninth Circuit) mod forbuddet mod Sanctuary Cities og nu slår den til igen og forsøger at forhindre os i at stoppe udbetalingerne til dem – begge latterlige afgørelser. Vi ses i højesteret !

Han tweetede videre: “I vores meget store land med mange valgmuligheder, har alle så bemærket at både sagen om forbudet mod Sanctuary Cities og nu sagen om dekretet, der stopper pengene til Sanctuary Cites, er bragt for ’ninth circuit’ domstolen, som har en utrolig rekord i at blive underkendt (tæt på 80%). Man plejede at kalde det dommer shopping! Der er et værre rod i systemet!”

Dommer Orrick’s afgørelse blev et yderligere tilbageslag for præsidentens kamp mod illegal indvandring, efter at hans rejseforbud mod muslimsk indvandring også er blokeret.

Det Hvide Hus’ pressesekretær, Sean Spicer, kaldte blokeringen en “enestående fejlbedømmelse af en enkelt udvalgt distriktsdommer.”

Spicer anklagede Sanctuary Cities for “at sætte kriminelle udlændinges velbefindende før borgernes sikkerhed” og at de kommunale embedsmænd, der har godkendt lokale regler for at beskytte folk, der bor ulovligt i landet, “havde døde amerikaneres blod på deres hænder”.

Man kan ikke sige, at der er våbenhvile i ’den amerikanske borgerkrig’, men der er en slags time-out indtil Trump-regeringen har fået omgjort de lokale domstols afgørelser ved højere domstole.

 

Del artiklen her: