DANSK FOLKEPARTI: “AFVISTE ASYLANSØGERE SKAL SPÆRRES INDE, INDTIL DE KAN SENDES HJEM”

(Foto: Martin Henriksen, Dansk Folkeparti)
Del artiklen her:

Forsvundne, afviste asylansøgere udgør en terror-risiko, mener Dansk Folkeparti, som ærgrer sig over, at regeringen ikke vil spærre dem inde, indtil de kan hjemsendes.

Politiet aner ikke, hvor mange efterlyste forsvundne, afviste asylansøgere, der fortsat befinder sig i Danmark, er. I skrivende stund er hele 1.976 afviste asylansøgere forsvundet fra de danske myndigheder og derfor efterlyst. Dette tal omfatter dog kun asylansøgere, som er blevet afvist indenfor de seneste 18 måneder. Det reelle antal er uden tvivl højere, måske endda meget højere.

Retsordfører Trine Bramsen, Socialdemokratiet, mener, at de mange forsvundne personer udgør en fare for danskerne: “Området sejler, og der er altså en risiko for, at nogle af de afviste personer kan begå stor skade på vores samfund. Vi aner overhovedet ikke, om de er i Danmark, fordi ministeriet bare læner sig op af, at de nok er rejst hjem,” siger hun ifølge Jyllands-Posten.

Martin Henriksen, integrationsordfører for Dansk Folkeparti, deler socialdemokraternes bekymring:

“Afviste asylansøgere skal være frihedsberøvet, indtil de kan sendes hjem med tvang, eller til de frivilligt forlader landet. Det er ganske enkelt fordi, så ved vi, hvor vi har dem. Så kan de ikke begå kriminalitet og  terror. Vi har allerede gjort det nemmere at frihedsberøve afviste asylansøgere, men det er ikke nok. Derfor har vi holdt en række møder med justitsministeren og integrationsministeren, men vi er ikke blevet enige endnu,” siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen understreger, at Dansk Folkeparti fortsat arbejder for at sikre, at myndighederne kan have hold i hanke med afviste og potentielt farlige asylansøgere:

“Problemet er, at regeringen er usikre på, hvor langt de vil gå. De er lidt nogle tøsedrenge, når det kommer til asyl- og udlændingepolitiken. Men vi følger op overfor regeringen i den nærmeste fremtid, og så ser vi, hvad vi kan finde ud af,” siger Martin Henriksen

“Vi mener grundlæggende, at når folk har fået afslag på deres ansøgning om asyl, at så skal de rejse ud. Det nytter ikke noget, at folk, der ikke må være her, render frit rundt. Det er desværre en sikkerhedsrisiko for det danske samfund. Og kan vi af en eller anden årsag ikke sende dem ud, så må vi spærre dem inde. Ganske enkelt,” siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen mener, at risikoen for terror er særlig stor, fordi mange asylansøgere har muslimsk baggrund:

“Mange afviste asylansøgere er jo muslimer, og man skal ikke være blind for at kombinationen af politisk islam og et afslag på asyl i Danmark i visse tilfælde kan gøre nogle af dem enormt frustrerede. Og hvis de i forvejen ikke bryder sig om kristne værdier og den vestlige livsstil, så må man sige, at det nok er meget klogt at sørge for, at de er frihedsberøvet, indtil de forlader landet,” siger Martin Henriksen

Del artiklen her: