BANDEKRIG: NÆSTE SKRIDT KAN BLIVE UNDTAGELSESTILSTAND I DELE AF KØBENHAVN

(Foto: Justitsminister Søren Pape Poulsen (K))
Del artiklen her:

Banderne hævner sig tilsyneladende ved at dræbe tilfældige i hinandens boligområder. Politiets og regeringens nuværende indsats har tydeligvis ikke formået at lægge en dæmper på udviklingen.

Siden i sommers er en række helt tilfældige personer blevet skudt af bander. Noget tyder på, at banderne hævner sig ved at skyde og dræbe tilfældige i hinandens områder. Senest blev en 22-årig mand dræbt i Mjølnerparken. Ifølge politiet var manden ikke bandemedlem.

Tilfældige uskyldige er blevet trofæer i bandernes koldblodige hævntogter, hvor målet efter alt at dømme er at skabe panik og fylde modstanderens hjemmebane med politi. Indvandrerbander har på få måneder skabt tilstande, man normalt kun ser i de mest forsumpede ghettoer i Sydamerika. Der er ikke noget at sige til, at de lokale beboere i Mjølnerparken nu tigger politiet om beskyttelse.

Danmark kan ikke leve med, at der er områder, hvor tilfældige henrettes på åben gade i bandernes konkurrence om at være mest brutal. Magten skal genvindes, og udviklingen taget i betragtning, bør ingen midler skys.

Som udviklingen forløber, nærmer vi os hastigt et punkt, hvor regeringen vil være nødt til at indføre undtagelsestilstand med udgangsforbud i visse dele af landet, langt grovere beføjelser til politi og måske også inddragelse af endnu mere militær og hjemmeværn. Fængslinger, udvisninger og “stressning” af de kriminelle løser ikke problemet, fordi for hver bandit, der tages væk fra gaden, udklækkes mange flere ude i parallelsamfundene.

Mjølnerparkens tryghedschef Eskild Dahl Pedersens ønske om sikkerhed er på ingen måde urimeligt:

“Nu handler det om at finde en løsning med politiet, der sikrer, at ingen i fremtiden kan komme ind på scooter i Mjølnerparken og skyde. Og hvis det alligevel lykkedes, skal de i hvert fald ikke kunne komme ud igen,” siger han til Berlingske.

Vil man forhindre bevæbnede mænd på hurtige scootere i at komme ind i et område, skal der kun være én ind- og udgang, og adgangskontrollen skal som udgangspunkt være tungere bevæbnet end de kriminelle. Med andre ord: Masser af hegn og automatvåben. Mjølnerparken kan gå hen at blive Danmarks første statslige gated community – et område, hvor fredelige borgere kan leve i sikkerhed.

Del artiklen her: