APEEL TIL FØTEX

Fotex
Del artiklen her:

Af Lene Bang.

Følgende mail er sendt d. 31. august [2023]. til Føtex via deres kontaktside. Jeg sender den også til økologiske foreninger, da jeg håber, nogen vil tage affære omkring fødevaresikkerheden i Danmark.

Kære Føtex,

Jeg ser, at man har indført Apeel stoffet i jeres økologiske avocadoer. Jeg går ud fra, at I er opmærksomme på, at man derved tillader et stof, som ifølge nedenstående artikel er et biprodukt fra oliefremstilling indeholdende transfedtsyrer, som FDA for længst har forbudt, men som ved hjælp af nogle fiksfakserier stadig findes i fødevarer under navnene monoglycerider og diglycerider.

FDA dømte transfedt ”usikkert at indtage” i 2015, efter man i årevis havde researchet forbindelsen til hjertesygdomme og diabetes.

Som en af de største leverandører af fødevarer til danskerne har Føtex et særligt ansvar for at fødevaresikkerheden er i top. Vi må kunne stole på, at varerne virkelig er økologiske, når vi køber dem, og ikke er præpareret med et giftigt stof, som kan få dem til at ”holde længere”.

Handler dette om, at vi nu, for alt i verden skal undgå madspild, og maden derfor skal “præpareres” til at se frisk ud i ugevis? Når man køber økologisk, betaler man gerne ekstra for ægte økologisk mad, som rådner og skal smides ud, hvis man glemmer at spise det.

Kan man fortsat stole på fødevaresikkerheden i Føtex?

https://returntonow.net/2023/04/23/avoid-produce-with-the-new-apeel-label-like-the-plague/

***

Svar fra Landsforeningen Praktisk Økologi  d.1. september:

Kære Lene

Tak for dit engagement. Jeg har delt din mail med Praktisk Økologis forkvinde.

Bedste hilsner
Mikael Elke Lund

Direktør Landsforeningen Praktisk Økologi
Tlf. 71 79 72 22 – mikael@praktiskoekologi.dk

——-

Lidt senere d. 1. september:

Kære Mikael,

Tak for at du deler min forespørgsel med andre. Jeg håber ikke, det bare strander ved det. Jeg oplever tit, at mine spørgsmål (som jeg sender mange af til politikere og myndigheder) ikke bliver besvaret, eller bare bliver videresendt til en anden, hvorefter den forsvinder i glemsel.

Jeg tænker, at Praktisk Økologi, og andre som I kender og har lyst til at involvere, også kunne henvende sig til Føtex og andre, som evt. bruger den slags, og indskærpe retningslinjerne for økologi. Samtidig må jeg bede jer holde et skarpt øje til GMO, som vi for alt i verden må holde ude af Danmark, selvom EU skulle finde på at presse på.

Med venlig hilsen,
Lene Bang

——-

Svar fra Landsforeningen Praktisk Økologi d. 2. september:

Hej Lene

Praktisk Økologis bestyrelse skriver løbende høringssvar og advarer landets politikere mod bla. GMO og CRISPR produkter, vi gør alt hvad vi kan for at holde det ude af landet!

Hvis du er medlem af Praktisk Økologi, kan du bidrage og hjælpe bestyrelsen i dette arbejde. Og er du ikke medlem, kan du støtte foreningens arbejde ved at melde dig ind eller donerer penge til vores arbejde.

Mvh Mikael

——

Hellmanns

Og lidt senere d. 2. september:

Hej Mikael,

Det er jeg glad for at høre, for der er nok at gøre på den front og vi skal i det mindste have stoppet Apeel. Se lige, hvad jeg fandt på Facebook (se billede):

Bio-fremstillet

Fødevarer, der indeholder genetisk materiale, der er blevet modificeret gennem visse laboratorieteknikker, og for hvilke modifikationen ikke kunne opnås gennem traditionel avl eller findes i naturen.

Bio-fremstillede fødevarer er potentielt usunde.
Bioteknik er processen med at ændre en organismes dna. Dette resulterer ofte i fødevarer, der er blevet ændret på en unaturlig måde og ikke er gode for vores helbred. Disse bioteknologiske fødevarer kan introducere nye organismer i vores kroppe, der kan forårsage skade.

Forringelsen og forgiftningen af vores fødevarer er “kun” en del af de problemer, vi står i til halsen. Det er et problem, at mange kun holder fokus på et enkelt område: økologi, økonomi, infrastruktur, sundhed etc. i stedet for at se hele det overordnede billede.

Et billede som handler om, at vi bliver opdraget til at overlade ansvaret til andre, og derfor ikke tager affære, når dem, der har tiltaget sig magten, IKKE længere arbejder i folkets interesse.

Jeg har skrevet denne lange liste med spørgsmål til politikerne, men modtager kun rungende tavshed:

velstandspartiet.dk/hypnose

og her i pdf:

jfk21.dk/downloads/Hypnose.pdf

Del artiklen her: