5 SPØRGSMÅL DU SKAL STILLE DIN KOMMUNALPOLITIKER, FØR DU STEMMER

Del artiklen her:

Islam og flygtninge er et stadigt større præg på mange lokalsamfund. Din lokalpolitikers holdning til disse ting kan være afgørende for din og dine børns fremtid.

Kommentar af Nicolai Sennels

Da jeg forleden prøvede at få et svar fra en kandidat fra de Konservative omkring hans holdning til islam, var svaret ikke overraskende meget politikeragtigt: “Min holdning til Islam har ikke så meget med kommunalvalget at gøre 🙂 God dag, Nicolai.” Islam stavet med stort “i” og en affejning – han svarede ikke på mine opfølgende spørgsmål om islams plads i den folkeskole, han mener, skal have stærke værdier. Jeg tror på, at islam og flygtninge kommer til at spille en stor rolle for både os vælgeres og vores efterkommeres fremtid. Meget mere end hvorvidt den lokale å er lige eller snoet, om maden i børnehaven er økologisk, eller om der er 25 eller 26 børn i klasserne.

Her er 5 spørgsmål, jeg vil opfordre vælgerne til at emaile, sms’e, stille på gaden eller ringe og spørge de kandidater, man overvejer at stemme på:

1) “Er du åben for, at der kan bygges moskeer i kommunen, hvis de tekniske og juridiske detaljer er på plads?” Hvis svaret ikke er et klart nej, kan du regne med, at islamister og embedsmænd nok skal finde en “tålelig løsning” på et moskébyggeri, som kandidaten ikke vil stemme imod.

2) “Hvad vil du gøre for at sikre, at vores kommune ikke modtager flere flygtninge?” Hvis kandidaten ikke har noget forslag, så drop ham/hende.

3) “Hvad er din holdning til, at kommunen eller kommunens skoler samarbejder med islamiske moskeer, foreninger eller talsmænd?” Hvis kandidaten ikke svarer klart, at den slags ikke skal foregå i hans kommune, så ud til venstre. Koranens værdier hører ingen steder henne i demokratiske samfund som det danske.

4) “Ser du nogle problemer ved islam?” Hvis kandidaten ikke kan give eksempler på problemer med islam, så er han/hun enten for uvidende eller usandfærdig til at blive betroet andet end cigaretskodsopsamling i kommunens grøftekanter.

5) “Skal kommunens skoler og institutioner sikre, at der serveres halal?” Hvis svaret ikke er et klart nej, så er det et “nej tak”.

Del artiklen her: