VISER DIN FOTOBOG VIRKELIGHEDEN?

Fotobog

Sponsoreret indhold

Viser din fotobog virkeligheden, eller et glansbillede?

Med den hurtige udskiftning i billeder vi ser på internettet kan det være svært at nyde, den oplevelse at fremkalde et minde. For minder er jo lige præcis, hvad billeder bør fremkalde.

Mange har i dag fokus på at fremstille sig selv som det perfekte menneske, der oplever alverdens fantastiske ting og udstiller ofte billeder af dette på sociale medier. Det giver en midlertidig lykkerus, at personer man kender liker og kommenterer, på lige præcis det selvbillede, man selv ønsker andre skal se.

Giver det et korrekt virkelighedsbillede?

Indehaver hos Din Fotobog, Peter M. udtaler følgende: Nej, vores små opstillede øjeblikke af perfektionisme og efterfølgende offentliggørelse og respons fra venner og bekendte giver ikke en korrekt opfattelse af virkeligheden, og ej heller en vedvarende lykkefølelse. Vi ser en klar tendens i fotobog nichen, der viser at typen af billeder, som folk ønsker at få trykt og hængt på væggen er præget af det glansbillede, som vi ser på sociale medier i dag. Der er dog en modbevægelse igang med de mere realistiske billeder. Selvom den overordnede tendens går den anden retning, så håber jeg, at vi på et tidspunkt ser flere af de “rigtige øjeblikke” foreviget, når der bestilles enten fotobøger eller fotokalendere.

Hvilke fotos giver reel glæde?

Det, der giver en reel vedvarende følelse af glæde, er at bladre igennem billeder, der viser, hvordan man sammen med sine kære har fået nogle oplevelser sammen. Og hvordan man ser ud; om man ser overrasket ud, sveder, eller er træt, er sådan set underforstået. Fotos med oplevelser, der viser, at man er sammen med sine kære og det at mindes disse oplevelser er det, der i virkeligheden giver en langvarig følelse af glæde, når man ser sine billede-albums igennem. Vi er nødt til at minimere tiden, vi bruger på at se billeder af “falske virkeligheder”, hvis vi ønsker at få en reel god oplevelse af at se på billeder.

Der er flere kendte instagram idoler, der har valgt at stoppe med den pyntede virkelighed, blandt andet daværende 19 årige Essana O´Neill der her på BT indrømmer, at det hun fremstiller er løgn.

Der er lavet mange undersøgelser, der understøtter fænomenet med det hurtige fix af endorfiner, men hvis man bruger sin sunde fornuft, så giver det god mening, at vi bør fokusere på at have minder, der viser, hvordan vi reelt har oplevet virkeligheden, fremfor et sekunds opstillet glansbillede.