Vælg en sofa hvor komfort og stil går op i et

Møbler
Del artiklen her:

Vigtigheden af den rette sofa

Sofaen er for mange et af de vigtigste møbler og et centrum for ens hjem. Det er stedet man slapper af efter en lang dag, stedet man har gæster siddende til kaffe og stedet hvor familien samles og hygger sig fredag aften. En sofa skal dermed ofte kunne forskellige ting og gerne kunne dem godt.

Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle tanker om hvilken sofa der passer til ens behov inden man går ud og køber en. En investering i en ordentlig sofa er nemlig en beslutning der kræver gode overvejelser omkring ting som funktionalitet, stil, størrelse osv. Hvad der kommer her, er en hjælp til nogle af disse overvejelser, så du kan træffe det rette sofavalg.

Få mest ud af din plads

Noget af det første og mest åbenlyse du bør overveje er plads. Hvor meget plads har du, og hvordan udnytter du den bedst? Særligt det sidste kan let overses. Ønsker du maksimal pladsudnyttelse i et større rum, kan en hjørnesofa ofte være et smart valg. På den måde får du siddeplads langs hele væggen og kan dermed have plads til flere personer i samme sofa.

Har du mindre plads at gøre godt med, er det godt at sigte lidt småt fra start af. En for stor sofa kan ikke blot være upraktisk ved at fylde for meget, men kan også få rum til at fremstå mindre end de er. En smart løsning på dette kan være at vælge en sofa med open end. Dette giver sofaen et cool, moderne look, men gør også at den ikke fremstår lige så massiv som en sofa uden open end.

Forskellige sofaer til forskelligt behov

Når du har gjort dig tanker om størrelsen på sofaen er næste skridt at overveje dit sofabrug. Sofaen er for de fleste primært et møbel til afslapning, så komfort vil typisk være centralt. Komfort kommer dog i flere varianter alt efter hvad du bruger sofaen til. Skal sofaen primært være et sted hvor familie og venner kan smide sig i, er en dyb og blød sofa at foretrække. Har den chaiselong vil den give dig mulighed for rigtigt at smække benene op.

Sådanne sofaer kan dog have sine bagsider, og kan for eksempel være svære for nogle at komme op af. En mere oprejst sofa vil hjælpe på dette, og den mere oprejste siddestilling vil for nogen også være bedre egnet til for eksempel at sidde omkring et kaffebord med gæster. Mere specifikke behov kan man også tage højde for. Bor man for eksempel i et hjem uden et gæsteværelse er en sovesofa en gylden mulighed for at have gæster på besøg, uden at skulle have en ekstra seng stående i hverdagen.

God at sidde i, god at se på

Alt dette praktiske er selvfølgelig vigtigt, men for de fleste kommer man ikke udenom at en sofa også helst skal se godt ud. Det er en ofte hørt myte at stilfulde sofaer er ubehagelige at sidde i, men i dag er der mange muligheder der vægter både stil og komfort højt. Udseendet af din sofa skal tænkes ind i en større ide om indretning af rummet den skal stå i. Da sofaen typisk er blandt de større møbler i rummet, vil valget af farver for eksempel have meget indflydelse på resten af rummet. Ifølge forbrugerguiden Hillerød, så er vi blevet mere modige når det kommer til valg af farver i stuen. Kontrasterne imellem vores møbler og tilbehør er blevet større og samtidig har smart design gjort, at flere møbler er blevet multifunktionelle.

Også materialet har meget at sige, både for stilen, også vedligeholdelsen af sofaen. En lædersofa vil ofte give et klassisk look og meget komfort, men læderet kræver også at det løbende holdes ved lige. Sofaer i stof kan have den fordel at de er lettere at vaske af. Visse stofsofaer kommer sågar med maskinvaskbare hyndebetræk. Alt i alt må du vælge efter lige dit behov.

Sponsoreret indhold

Del artiklen her: