USA I DYB KRISE

washington
Del artiklen her:

Af Bent Jensen. 

Den tidligere formand for Repræsentanternes Hus, historikeren Newton Gingrich, mener, at selve det amerikanske samfundssystem er i dyb krise og truet af opløsning. 

Han nævner bl.a. følgende kendsgerninger:

I året 2020 blev 264 amerikanske politibetjente dræbt, næsten en fordobling i forhold til 2019. Antallet af civile dræbte steg i 2020 med 36,7 pct. Alene i byen Detroit blev 327 myrdet i 2020 mod 275 året før, mens 1.173 civile borgere blev skudt i byen uden at afgå ved døden mod 767 i 2019.

I byerne Seattle, Portland og Milwaukee findes der nu distrikter, hvor politiet ikke kan vise sig uden risiko for at blive beskudt/dræbt. I San Fransisco har statsanklageren forkyndt, at tyverier under 900 dollars ikke vil blive retsforfulgt. Man kan altså frit forsyne sig i butikkerne for op til 899 dollars.

Mange store medier er blevet rene propagandaorganer

Mange store medier er blevet rene propagandaorganer med en klar politisk dagsorden. CNN´s tekniske direktør Charles Chester har for nylig afsløret, at det var TV-stationens erklærede politik at få Trump fordrevet fra Det Hvide Hus. Han er overbevist om, at det er CNNs fortjeneste, at Trump tabte præsidentvalget.

Gingrich skriver sarkastisk, at New York Times og Washington Post naturligvis ikke er enige i, at det alene var CNNs fortjeneste. De to aviser fik begge priser for at lyve om Trump.

Hertil kommer de amerikanske internet giganter, som i stigende grad opfører sig som russiske oligarker; åbenlys racisme i form af undervisningsplaner og ansættelseskriterier rettet mod hvide og mænd samt mange andre sygelige udslag af en civilisation i dyb krise. Og i Det Hvide Hus en hjælpeløs præsident, som selv er præget af tydelige forfaldstegn.

Det bedste, Biden har gjort, er beslutningen om rømningen af Afghanistan. Da Trump besluttede det samme, var Biden og hans parti imod.

Del artiklen her: