USA: ET DEMOKRATISK SELVMÅL

Democrats
Del artiklen her:

Af Lars Hedegaard.

Flere dages afhøringer i Repræsentanternes Hus – beregnet på at finde beviser på forbrydelser, der kunne begrunde en rigsretssag mod præsident Trump – er endt med et bagslag for det demokratiske parti.

Det er ganske vist ikke, hvad man hører i danske medier, men pyt med dem.

Alt, hvad der kom frem, var vidner, der mente at have hørt noget fra nogen, der vist også havde hørt noget fra nogle andre. Med andre ord: Rygter, der aldrig vil blive accepteret som beviser i en retssal.

Og der kommer en rigtig retssag, hvis det demokratiske flertal i Repræsentanternes Hus er uforsigtigt nok til at sende anklagerne mod præsident Trump videre til Senatet. Her vil republikanerne og præsidenten få lov til at føre vidner – hvad de ikke måtte i Repræsentanternes Hus.

Meget tyder på, at amerikanerne er ved at få nok af tre års demokratiske “undersøgelser” af Trumps påståede forbrydelser.

Vigtig er holdningen blandt uafhængige vælgere. I oktober gik 48 pct. mod 39 pct. ind for at fjerne præsidenten gennem en rigsretssag. Efter det demokratiske cirkus i Repræsentanternes Hus er stillingen 49 pct. imod impeachment mod 34 pct. for.

Ikke at det gør noget indtryk på den danske USA-dækning. De danske medier, der var sikre på, at Trump aldrig kunne vinde i 2016, og derefter dag ud og dag ind rapporterede, at præsidenten snart måtte gå af på grund af sammensværgelse med Rusland, for på det seneste at forvente hans fald som følge af hans lumske optræden i Ukraine, har tydeligvis tænkt sig at gå ned med den demokratiske skude.

Deres troværdighed hænger i laser, men hvem bekymrer sig om det, når man har mediestøtte og milliarder til Danmarks Radio?

Del artiklen her: