TRYKKEFRIHEDSSELSKABET STILLER SKARPT PÅ ’AGGRESSIVE STATUER OG SYMBOLER’ I KØBENHAVN

TFS
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard. 

NewSpeek har valgt at promovere en video produceret af Trykkefrihedsselskabet. Den skriver sig smukt ind i den standende debat om en desværre stadig mere påtrængende identitetspolitik, hvor vi åbenbart alle sammen skal have dårlig samvittighed over vores forfædres ’synder’. 

Videoen bærer overskriften: 

Løb spidsrod mellem magtens og undertrykkelsens symboler i København sammen med Trykkefrihedsselskabet

og har denne intro: 

”Studerende fra Københavns Kunstakademi og andre samvittighedsfulde aktivister er modigt gået til angreb på nogle af de uhyggelige symboler, som det virkelige Danmark er opstået omkring. 

De har påpeget, at hvis ikke skruppelløse militarister, slavejægere, hvalfangere og religiøse fanatikere fra Danmark havde udplyndret de oprindelige folkeslag og deres harmoniske og økologisk bæredygtige samfund i Caribien og Grønland, så ville Danmarks udviklingsniveau i dag stadig være som på Erik Blodøkses tid; og indbyggerne på Sankt Croix og Grønland ville i dag være storeksportører af elbiler og vindmøller. 

Men der er mere at komme efter i København. Danmarks hovedstad er pakket med aggressive statuer og symboler, som hånende udråber deres foragt for vore dages menneskerettigheder. Tag med Trykkefrihedsselskabet på en nedslående byrundtur.”

***

Spøg og satire til side. Byrundturen i hovedstaden er alt andet end nedslående, for det er en fornøjelse af få nogle historiske kendsgerninger på bordet samt et grundlag at tage stilling til, hvem der er helte og skurke i historien. 

Eller måske er de bare noget midt i mellem? 

Del artiklen her: