NewSpeek

TERRORDRAB I MAROKKO: HAR MEDIERNE OG UDENRIGSMINISTEREN OGSÅ ET ANSVAR?

Foto: Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA)

Del artiklen her:

Ville de to piger være taget til Marokko, hvis medierne havde været mere ærlige omkring islam? Var udenrigsministeriets rejsevejledning god nok?

Kommentar af Nicolai Sennels

Mens marokkansk og dansk politi efterforsker drabene på danske Louisa Vestager Jespersen og norske Maren Ueland, bør medier og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) kigge sig selv i spejlet.

For ville Louisa og Maren være taget alene på vandring i et muslimsk land, hvis medierne havde været mere ærlige omkring islam? I årtier er vi nemlig blevet tudet ørerne fulde om, islam er en fredelig religion. Hvis nu journalister og chefredaktører havde givet plads til en mere nøgtern analyse af Koranen og profetens sædvaner beskrevet i de ligeså hellige hadither, var de to unge blonde piger måske ikke gået alene på vandring i Nordafrikas bjerge?

Og har regeringen haft for travl med at rejse til Marokko for at underskrive aftaler om flere studerende, migranter og flygtninge fra islamiske lande til at undersøge, om Udenrigsministeriets rejsevejledninger er gode nok? Da Louisa og Maren købte sine flybilletter til Marokko, var der ingen advarsel om at udvise ekstra forsigtighed i hele landet. Havde der været det, ville pigernes forældre nok have haft lettere ved at tale deres døtre fra deres farlige planer.

Det er ikke kun politiet, der skal på arbejde. Medier og politikere har et stykke arbejde foran sig: selvransagelse.

Del artiklen her:
Exit mobile version