TERROR I MANCHESTER: DET ER KRIG!

Islamisk Stat har erklæret "Total konfrontation" med Vesten - helt efter Al-Qaedas plan.

Bombeangrebet i Manchester Arena mandag d. 22.maj, der dræbte 22 og sårede 119, var ikke en kriminel handling, det var en krigshandling, og startskuddet til total konfrontation. Henrik Ræder Clausen analyserer.

Det burde have været en glad og mindeværdig aften, da popstjernen Ariana Grande sagde ”Tak for i aften”, og de unge tilhørere gav sig til at forlade arenaen. Men i lobbyen stod en soldat fra Islamisk Stat klar med en selvmordsbombe, som han detonerede midt mellem de glade koncertgængere. Den naturlige forfærdelse over angrebet på tilfældige fans blander sig med frygt og forvirring. Reaktioner som ”Hvorfor?”, ”Hvornår sker det igen?” og ”Vi skal ikke ændre vores liv” er snart rutine, ligesom den mærkelige gestus med at slukke lyst i Eiffel-tårnet i Paris.

Det er krig, ikke kriminalitet

Politi og efterretningstjenester passer naturligvis deres almindelige arbejde med at optrævle netværk og forbindelser til den 22-årige libyer Salman Abedi, der ofrede sit liv for at tage så mange som muligt med sig i døden. Det er vigtigt, men ikke tilstrækkeligt. Gerningsmanden er som bekendt død, og kan ikke straffes yderligere. Hans forbindelser, venner og trænere kan findes og straffes, men det er ikke effektivt, når man står overfor en fjende med rigeligt mandskab og motivation.

Og motivation har Islamisk Stat: De har ikke bare erklæret krig mod Vesten, de har også sendt tusinder af højt motiverede og trænede krigere tilbage fra Syrien og Irak, for at udføre den ”Totale konfrontation”, Al-Qaeda længe har planlagt. Det sker nu, i år. Set fra Islamisk Stats perspektiv er det en krig, som de vælger sted og metode til, begrundet i at Islamisk Stat er Kalifatet, og derfor har pligt til at ligge i permanent krig mod ikke-muslimer. Det ses også på Filippinerne, hvis præsident Duterte for nylig var i Moskva og for åben skærm tiggede Rusland om våbenhjælp, fordi Islamisk Stat har erobret en provins der.

En anden begrundelse for angrebet mod Manchester Arena er, ifølge Islamisk Stat, at briterne er ”Korsfarere”, dvs. de fører krig mod Islamisk Stat og andre terrorbevægelser. Dermed udgør angrebet også et pres for at få Storbritannien til at trække sig ud af de krige. Det har Islamisk Stat i høj grad brug for, for de er hårdt pressede på slagmarken, hvor især den syrisk-russiske koalition og kurderne er ved at skyde Kalifatet i grus i den syriske ørken.

En tredje klage fra Islamisk Stat går på at de amerikanske luftangreb dræber urimeligt mange civile i krigene, f.eks. i Mosul i marts, som FN udstedte officiel kritik af. Det er en lidt mere kompliceret situation, for i modsætning til Rusland har USA ikke gode muligheder for at have soldater bag fjendens linjer til at udpege de præcise mål for luftangreb, ligesom islamisternes tradition for at bruge civile som ’bombeskjold’ gør det svært at undgå civile tab. Men civile lider voldsomt under det morderiske styre af Islamisk Stat og andre islamister, og udtrykker dyb lettelse, når de får mulighed for at flygte til fredelige, regeringsstyrede områder i Irak og Syrien.

Det er krig, og det er alvor

At beholde de mellemøstlige ødemarker er dog ikke det vigtigste mål for Islamisk Stat. Baseret på klassisk islamisk ideologi er deres mål at udbrede Islam og Sharia til hele verden, så alle former for demokrati og menneskerettigheder elimineres. Med motivation, træning og snedighed ser vi igen og igen at islamiske krigere prioriterer denne kamp højere end deres egne liv. Det gør dem svære at stoppe – og selv hvis en stor del af de planlagte angreb bliver forpurret, gennemføres alt for mange.

Det eneste rigtige svar på en krigserklæring er at tage den alvorligt. At føre krigen mod fjenden så intensivt og nådesløst at han enten fortryder, eller bukker totalt under. Det gjorde vi mod det nationalsocialistiske regime i Tyskland under 2. Verdenskrig, og det kan vi gøre mod Islamisk Stat. Og ligesom dengang er det vigtigt at forstå den ideologi, vi er i krig med, og afvise den. Islamisk Stat har erklæret, at de vil bruge alle tænkelige krigsmetoder fra 27. maj i år, så nu er der hverken grund eller tid til at tøve.

Det betyder også, at vi er nødt til at standse alt, der øger risikoen for terrorangreb. Islamisk Stat har sagt, at de lader deres krigere komme til Europa blandet med flygtninge. Derfor må vi standse al indvandring fra islamiske lande indtil Islamisk Stat har kapituleret uden forbehold. Det indebærer også at slå ned på alle, der støtter Islamisk Stat fra vores lande, helt som man slog ned på tyskere og japanere under 2. Verdenskrig. At arbejde for Islamisk Stat og Sharia er ikke ’ytringsfrihed’, det er et frontalangreb på demokrati, frihed og menneskerettigheder.

Men den militære indsats er kun et aspekt af den kamp, der er nødvendig. Det største problem er faktisk ikke militært, det er kulturelt: Ved at tillade at Sharia trænger ind i vores tidligere frie samfund, taber vi langsomt vores ytringsfrihed, vores forsamlingsfrihed og lige ret for kvinder, samtidig med at vores smukke bykerner skæmmes af betonblokke, der minder os om den tilstand af belejring, vi er landet i. I dag er det ikke et dystopisk fremtidsperspektiv at det bliver nødvendigt at sætte hæren ind i vores byer – det er allerede sket, og angrebet i Manchester vil forøge det.

Danmark kan gå forrest i krigen

15 års erfaringer med blomster og sympatierklaringer viser klart, at det ikke giver resultater. Vi har brug for at gå forrest i den krig, der er påtvunget os, analysere dens mål og metoder, og ramme fjenden, hvor han er svagest. Ved at afsløre islams politiske mål bliver det nemt at skelne mellem politik og religion, afvise krav om at indføre mere Sharia, og opløse de organisationer, der har det mål. Vores Grundlov og love har faktisk masser af gode regler til formålet – ikke mindst bestemmelser om bedrag og landsforrædderi. Det gælder bare om at komme i gang.

Dertil kommer, at NATO bør anderkende krigserklæringen, og sætte alle kræfter ind mod Islamisk Stat.

Var du glad for denne artikel? Vil du gerne have mere at samme slags? Så giv forfatteren en belønning på MobilePay:

Kilder:

https://www.nytimes.com/2017/03/24/world/middleeast/us-iraq-mosul-investigation-airstrike-civilian-deaths.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4010690/Around-1-500-European-jihadists-return-Mideast-report.html

http://news.abs-cbn.com/news/05/23/17/philippines-needs-modern-weapons-vs-isis-duterte-tells-putin

www.ambrosekane.com/2015/08/18/stephen-coughlins-red-pill-presentation-a-must-watch/

http://www.telegraph.co.uk/news/0/manchester-terror-attack-everything-know-far/

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Temperer

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/26/islamic-state-calls-all-out-war-west-start-ramadan-manchester/

http://www.zerohedge.com/news/2017-05-23/islamic-state-claims-responsibility-manchester-bombing

https://www.nytimes.com/2017/05/26/opinion/coptic-christians-islamic-states-favorite-prey.html

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-air-strike-mosul-200-civilians-killed-isis-northern-iraq-pentagon-central-command-islamic-state-a7651451.html

https://www.centerforsecuritypolicy.org/2013/05/25/an-explanatory-memorandum-from-the-archives-of-the-muslim-brotherhood-in-america/

https://www.180grader.dk/Krimi/ingen-grund-til-at-forbyde-islam

http://www.reuters.com/article/britain-security-manchester-islamic-stat-idUSL8N1IP096