NewSpeek

SVERIGES REGERING: GRÆNSEKONTROL MELLEM DANMARK OG SVERIGE ER VIGTIG

(Foto: Sveriges statsminister Stefan Løfven (S))

Del artiklen her:

Den svenske regering mener, at grænsekontrol mellem Danmark og Sverige er et vigtigt redskab imod farlige personer. Den danske Løkke-regering ser ingen behov.

Sveriges justitsminister Morgan Johannson (S) bebuder, at landet vil fortsætte sin grænsekontrol imod Danmark. “Jeg vurderer, at den er nødvendig. Der er personer og grupper, som udgør en trussel, og der er ingen grund til at sænke paraderne,” siger han ifølge Europaportalen.

Den svenske grænsekontrols erfaringer viser, at der en livlig trafik af illegale og forbrydere mellem Danmark og Sverige. I 2017 afviste svensk politi således hele 5.327 personer ved grænsen til Danmark. Det drejer sig om migranter og farlige kriminelle, der sendes tilbage til Danmark ved grænsen ved Øresundsbroen og Helsingborg.

Svenskerne er ganske effektive i deres kontrol. Det tager således kun seks minutter at kontrollere et helt tog: “I 2017 har vi prioriteret at gøre kontrollen så kort som mulig på Hyllie station og kontrollere hundrede procent af de indrejsende. Det tager os nu kun seks minutter at kontrollere ved Hyllie togstation,” fortæller Michael Mattson, chef for grænsepolitiet i den svenske region Syd.

Særligt Øresundsbroen gør danskerne sårbare overfor de farlige kriminelle: “Øresundsbroen skaber et givtigt samarbejde mellem banderne i København og Malmø. Danske bandefolk kommer tit til byen, og der er ingen tvivl om, at der er meget tætte koblinger over sundet,” skrev fagbladet DANSK POLITI allerede tilbage i 2013.

Modsat den svenske regering vurderer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at der ikke er behov for grænsekontrol mellem de to lande.

Læs også:

TUSINDER AF VOLDELIGE JIHADISTER GÅR FRIT OMKRING I SVERIGE, ØRESUNDSBROEN ER PIVÅBEN

GRÆNSEKONTROL: SVERIGE SENDER TUSINDVIS AF MIGRANTER OG KRIMINELLE TILBAGE TIL DANMARK

GRÆNSEKONTROL? ANTALLET AF FARLIGE FLYGTNINGE VOKSER I SVERIGE

Del artiklen her:
Exit mobile version