STOLER DU BLINDT PÅ VIDENSKABEN?

NatMus
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard. 

Så skete det endelig – efter over et år med Covid-19. En ægte, demokratisk debat med synspunkter og argumenter for og imod den officielle fortælling om corona som en meget farlig sygdom og de statslige myndigheders håndtering af krisen. Næsten afbalanceret diskussion – og dog?  

Gå ind og lyt til debatten her – du skal spole et par minutter ind – og præsentationen følger nedenfor. 

Forinden en enkelt kommentar: Panelet består af fire personer, hvor Vibeke Manniche som den eneste repræsenterer positionen, at regering og sundhedsmyndigheder har holdt en række fakta under låg. Samt at der har været alvorlige interessekonflikter på spil. Altså 3 mod 1.  

Manniche kan selvfølgelig være stolt af, at der skal 3 mand til at holde hende stangen, men tankevækkende er vægtningen af paneldeltagere ikke desto mindre.  

***

Præsentation af arrangementet

Her kommer præsentationen af arrangementet, der fandt sted på Nationalmuseet d. 20. maj kl. 17.00-18.30.  

Danmark i forandring – Stoler du blindt på videnskaben?

Med debatrækken ‘Danmark i Forandring’ bliver samfundsomvæltende begivenheder taget op til debat. Vi zoomer ind på de forandringer, vi selv er en del af, og som eftertiden vil huske os for – eller dømme os på.

Det er ikke nyt, at vi stiller spørgsmålstegn ved videnskabens anbefalinger. Det samme skete fx i forbindelse med koppevaccinen i 1800-tallet og igen for et par år siden, da et større antal danske forældre fravalgte den anbefalede HPV-vaccine til deres børn.

Gennem det seneste år har medierne berettet om et lille, men højlydt, mindretal af corona-skeptikere med alternative opfattelser af eksempelvis værdien af vaccinationer og restriktioner, som har udfordret det store flertal af danskere, der i høj grad bakker op om myndighedernes og eksperternes vejledninger. Nogle skeptikere har givet fysisk udtryk for deres frustrationer ved højlydte demonstrationer. Andre skeptikere har endda deres egne digitale platforme, hvor de selv kan redigere debatten uden at blive modsagt af den etablerede videnskab.

Det er det fænomen i nutiden, vi gerne vil belyse med debatarrangementet. Og det er derfor, vi har inviteret journalist Søren Villemoes, der er aktiv i debatten om selvudnævnte eksperter og kritisk over for konspirationsteoretikere. Derfor har vi inviteret Vibeke Manniche, som eksempel på den eksisterende skepsis.

I debatten medvirker også professor Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet, der leder ’Hope’-forskningsprojektet om danskernes holdninger og adfærd under coronakrisen, samt professor i eksperimentel virologi Allan Randrup Thomsen, der efterhånden er blevet landskendt som en af de etablerede corona-eksperter.

Del artiklen her: