STØT IRANSKE KVINDERS OPRØR MOD HIJAB OG BURKA

newspeek

Forbyd hijab og burka i Danmark.

Kommentar af Ivan Dybdal

Skam få de forvildede danske kvinder, som demonstrerer for burka og hijab – nogle sågar ved at iføre sig dem! Det er en hån mod de muslimske kvinders oprør i Iran.

Iran: Kvinder, der protesterer mod hijab, bliver nu anklaget for at opfordre til prostitution og kan få fængsel i op til ti år.

Anklagen, om at de opfordrer til prostitution, begrundes med, at det er kvinders ansvar at forhindre, at mænd fristes. Hvis en kvinde tager sin hijab af, inviterer hun mænd til sex. Og det er det samme som opfordring til prostitution. Sådan er det ifølge loven i Iran, som d’herrer Khamenei og Rouhani håndhæver strengt.

Myndighederne i Iran forsøger desperat at stoppe de voksende protester over hele landet mod kravet om tildækning, der har været lov for kvinder siden den islamiske revolution i 1979.

Mere end 35 kvinder er blevet arresteret i hovedstaden Teheran alene i de sidste to måneder, og flere af dem har angiveligt været udsat for tortur i fængslet.

Mindst to af de arresterede demonstranter, Narges Hosseini og Shaparak Shajarizadeh, bliver nu anklaget for “opfordring til utugt og prostitution“, rapporterer Amnesty International.

Shaparak Shajarizadeh blev anholdt forrige onsdag, og hun er efter sigende blevet pryglet, og hun er også blevet “injiceret med et ukendt stof af fængselspersonalet“, efter hun blev anholdt.

Narges Hosseini blev anholdt for lidt over en måned siden og har siden været frihedsberøvet, men hendes skæbne mht til tortur er ukendt.

Hvis de bliver fundet skyldige i at tilskynde til utugt og prostitution, kan de som nævnt stå over for op til ti års fængsel.

Den seneste bølge af demonstrationer begyndte med Vida Movahed, en 31-årig moder til ét barn, hvis protest efterfølgende førte til hendes anholdelse den 27. december, og det gav overskrifter og blev Breaking News på tv over hele verden (undtagen i dansk stats-tv?) Videoen gik viralt på sociale medier.

Videoen viser hende stå roligt og vinke med sin hvide hijab bundet til en pind henover den forsamlede folkemængde i den iranske hovedstad.

Læs også:

BARE 30 GRAM STOF? 2 ÅRS FÆNGSEL FOR AT SMIDE TØRKLÆDET

MÅLING: KLART FLERTAL AF DANSKERNE ER IMOD BURKA OG NIQAB

TÆSKEDE SIN SØSTER MED BASEBALL-KØLLE: VILLE IKKE BÆRE SLØR