NewSpeek

SØGER EUROPA SIN EGEN UNDERGANG?

Ursula
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse tilsendt af en følger. Den franske kilde står efter teksten, og NewSpeek har indsat mellemrubrikker for at lette læsningen på nettet.]

***

Europæerne har troet på deres egen propaganda
I sin bog “The Final Fall”, forudså Emmanuel Todd Sovjetunionens fald 15 år før det skete, og i 2014 spåede han, at “Europa ville dø på Ukraines sletter”. Nu ser det ud, som om denne forudsigelse er ved at blive til virkelighed. Er det, fordi europæerne er slaver og følgagtige, at Europas ledere bøjer sig for deres herskere, USA, selv om Europa dermed går imod sine egne interesserer? Ja uden tvivl, men det skyldes også, at europæerne har troet på deres egen propaganda. 

Normalt laves propaganda for at lyve over for folk, men ikke for at lyve over for sig selv, men ved at gentage at Rusland er økonomisk svækket, er de endt med selv at tro på det, og nu er Europa kommet i vanskeligheder.
Europæerne har opdaget, at de er afhængige af Rusland (i forskellig grad for hvert land). De er afhængige af gas, olie og vigtige metaller, men også gødning og hvede. Den Europæiske Unions formand, Ursula von der Leyen, ville boykotte den russiske olie og forbød medlemslandene at købe disse varer.

Hun er da også blevet afvist af visse lande, heriblandt Ungarn, men hun har især opdaget, at sådanne foranstaltninger var urealistiske og skadelige for de europæiske landes økonomier. Hun besluttede derfor til sidst, at det var bedre at fortsætte med at købe russisk olie som hidtil, idet hun foregav, at Rusland under alle omstændigheder ville sælge sin olie til andre og til en langt mere fordelagtig pris, og at sanktionen ville forvandles til en uventet fordel for Rusland. 

Hvad de fleste har overset indtil for nylig, er, at de europæiske lande er voldsomt afhængige af importen af gødning, som kommer fra Rusland, Bielorussie og fra Ukraine. For slet ikke at tale om hvede. Landbrugsvarer vil blive alvorligt ramt. Hvis man til dette dystre billede lægger det stigende behov for brændstof, elektricitet og gas, kan man forudse, at produktionsomkostningerne vil være enorme, hvilket medfører, at det i sidste ende vil føre til høj inflation især på fødevarer. 

Den anti-russiske plan har været en fiasko
Kort sagt, så har den anti-russiske plan, som begyndte ved Ukraines uafhængighed, og som siden 2014 er accelereret, været en fiasko. De europæiske vovhunde har fulgt deres amerikanske herskere blindt, da de var overbeviste om, at de på den ene eller anden måde ville besejre Rusland. Det kollektive Vesten har troet på det indtil det sidste og har armeret Ukraine til tænderne i forventning om en konflikt med Rusland for at svække det og fremprovokere et regimeskifte i det mindste.

Hvad har EU så opnået? Intet. EU blev ofret, som man sender tropper til slagteriet. Det værste er, at unionen gik frivilligt, godtroende og totalt uvidende om konsekvenserne. Hvad angår USA vil de fejre Ukraine, som de fejrede Afghanistan, men de får en fin trøstepræmie: 

. Den europæiske union er svækket og mere afhængig af USA end nogensinde før.

. Finland og Sverige søger om optagelse i Nato.

. Det amerikanske militærindustrielle kompleks gnider sig i hænderne, for våbenordrerne er mangedoblet.

. Tilnærmelsen mellem Tyskland og Rusland er dømt til opløsning langt ude i fremtiden, og en ændring på situationen er tvivlsom. Og således er også tilnærmelsen mellem EU og Rusland dømt ude.

Det nye kinesiske silkevejsprojekt er blokeret. Lad os ikke glemme, at USA’s hovedfjende er Kina, og deres mareridt er, hvis EU og Asien skulle danne en magtfuld og blomstrende eurasiatisk blok.

. Ukraine er en sump, som vil optage alle i Europa inklusive Rusland, mens USA vil være optaget af Kina og fortsætte med at drive forretninger andre steder.

. Rusland vil blive nødt til at tage sig af de erobrede ukrainske områder og investere enorme summer ikke mindst i infrastrukturen.

Hvad er et falleret Europa værd?
Men hvad er et falleret Europa værd? Hvad tjener et Europa til, som er økonomisk i knæ? Henry Kissinger, som er mere fremsynet, advarer imperiet og udtaler, at disse sejre på kort sigt er illusoriske. Overordnet set er den anti-russiske plan fejlet, og alliancen mellem Rusland og Kina er styrket, hvilket er meget farligt for den amerikanske hegemoni.

I sidste ende er det, som sker med Europa, godt for noget. Den kommende økonomiske krise vil være så hård, at den vil medføre en krisepolitik. For at overleve økonomisk vil nogle lande de facto løsrive sig. Unionens sammenhængskraft vil smuldre, for enhver vil prøve på at redde sit eget skind. Det vil så være muligt at genstarte silkevejsprojektet med de europæiske suveræne stater, som måtte ønske det.

—————- 

Kilde: 

https://reseauinternational.net/leurope-est-peut-etre-allee-chercher-sa-mort-en-ukraine/

Del artiklen her:
Exit mobile version