NewSpeek

SMART CITIES – SPØRGSMÅLET ER SÅ LIGE HVOR ’SMARTE’ DE ER?

RussiaSmartCity
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

***

Med hjælp fra en følger har NewSpeek samlet en række links om de såkaldte Smart Cities – alias den digitale transformation af byer.

Følgeren skriver bl.a.:

”Siden Ruslands Smart City-projekt begyndte for fem år siden, har mere end to hundrede byer introduceret digitale løsninger, og også” Kasakhstan er et stærkt digitaliseret samfund”.

Russia’s Smart City inmates will be “safe and comfortable” technocrats promise – The Expose (expose-news.com)

”Det 4. internationale forum for udvikling og digital transformation af byer blev afholdt i Rusland fra den 26. til den 28. juli. Forummets tema var ‘Smart City, Smart Country‘ og blev betragtet som en nøglebegivenhed i den digitale transformation af byer.

Konferencen blev sponsoreret af den overvejende statsejede bank Sberbank.”

”Siden Ruslands Smart City-projekt begyndte for fem år siden, har mere end to hundrede byer introduceret digitale løsninger”

Ifølge Edward Slavsquat, “Ruslands hovedstad er uden tvivl den ‘smarteste’ by i landet – og ikke kun på grund af dets sikre og bekvemme biometriske betalingssystem.”

“Måske føler nogle af jer sig utilpas ved at overgå til et betalingssystem, der automatisk trækker digitale rubler fra din Sber-konto, når et kamera genkender dit ansigt? Men hvorfor skulle dette genere dig? Kina gør det allerede – og Rusland gør det bedre, ifølge Liksutov,” skrev Slavsquat.”

”Rusland er ikke det eneste land i regionen, der presser på med digitaliseringen. I juni offentliggjorde Geopolitics & Empire en artikel om, at den nye digitale verdensorden allerede er ankommet til Kasakhstan: “Kasakhstan er et stærkt digitaliseret samfund. Regeringen har næsten alle oplysninger om sine borgere.” ”                              

(ovenstående er en PC-oversættelse)

Smart Cities i Danmark

Smart-City-i-Danmark-dansk-resume.pdf (gate21.dk)

”I løbet af de seneste 10 år har konceptet Smart City udviklet sig til at være en teknologidrevet tilgang til byudvikling med de produkter og ydelser som er knyttet hertil.

Arbejdet med smart city er interessant for nationale regeringer, fordi det både giver mulighed for udvikling af bedre byer og byområder, samt giver adgang til et stort globalt marked. Et marked, der skønnes at udgøre $ 1,3 billioner og vokser med 17 % årligt.

Nationale regeringer kan fremme deres indsats på området ved at fjerne de barrierer, som begrænser henholdsvis kommuner eller regioner i at implementere smart city-løsninger. Ligesom udviklingen kan fremmes ved at fjerne de barrierer, der forhindrer erhvervslivet i at udvikle og eksportere produkter eller ydelser på området.

Der er en stigende erkendelse af, at offentlige myndigheder skal være proaktive hvis de vil give deres egen nation et forspring i den internationale konkurrence om at tiltrække internationale virksomheder, kompetencer og investeringer.”

Denmark – Smart Cities | Privacy Shield

”Overview

***

Hvad står SMART for?

”Mange mennesker tror, ​​at forkortelsen ‘SMART’, som i dag bruges i forhold til næsten enhver teknologi, der udråbes som særlig avanceret, betyder ‘intelligent’.

Det antages at henvise til det engelske ord ‘smart’, som groft oversættes til det.

I sandhed er S.M.A.R.T (teknologi) en forkortelse, der beskriver egenskaberne ved en sådan teknologi meget præcist:

Surveillance Monitoring Analysis Reporting Technology” (set på Telegram).   

Der er mange bud på Google, men nedenstående går igen:

***

Mens borgerne bliver afledt af koranafbrændinger, buldrer overvågningssamfundet videre.

Husk at bruge kontanter

Del artiklen her:
Exit mobile version