Sikkerhed på byggepladsen

Sponsoreret indhold

Når man tænker sikkerhed på byggepladsen, tænker de fleste nok, undgå at falde fra stilladset, undgå at få fingrene savet af, sømmet fast, få noget i hovedet, eller undgå at blive kørt over af de tonstunge maskiner der kører rundt med begrænset udsyn, dette er det som du 100% selv kan gøre en indsats for at undgå ved at være årvågen og have øjne i nakken.

Det man ikke taler så meget om, men som er mindst ligeså vigtig er din påklædning. Mange undervurderer vigtigheden af at vælge et robust materiale, der skærmer for de mest almindelige ulykker, som løbsk sømpistol eller faldrisikoen, samt det man ofte støder ind i kasser, kanter og andre ting der både kan give grimme blå mærker, men også potentielt udgør en endnu større risiko for liv og lemmer. Arbejdstøjet gør man føler sig godt tilpas og når man føler sig godt tilpas bliver det så meget mere behageligt at ankomme på byggepladsen til dagens dont og dette samt en god kop kaffe gør dig skarp og årvågen største problem er for det meste at finde det rette og især for kvinder kan det være et helvede. Heldigvis er der et perfekt sted at købe smart funktionelt arbejdstøj til kvinder, nemlig hos Engelbert Strauss for selv om man skal arbejde, gør det jo ikke noget, man samtidigt får det til at se godt ud og føler sig tryg.

Den byggeplads der er farligst at befinde sig på, er den uden orden, orden er eller burde være det første man lærer, når man er i lære på en byggeplads, da alt jo som nævnt tidligere, potentielt udgør en risiko, hvis det ligger forkert. Orden på byggepladsen er noget man kan lære sig selv, så selvom man måske ikke er super sikker i hvad der menes, kan det hjælpe at se hvad der er rekommanderet. Et rigtigt fint sted at finde de relevante oplysninger om sikkerhed på byggepladsen, er på statens fantastiske side for sikkerhed der let og enkelt lader dig klikke igennem de enkelte opgaver der findes på byggepladser, og hvordan man kan højne sikkerheden ved at arbejde sammen. Orden på byggepladsen beskrives der, som inddelt i forskellige grupper:

Materialer skal ligge på bestemte områder

Adgangsveje og trapper skal holdes ryddet

Ledninger skal hænges op på væg eller loft

Overflødige materialer skal køres væk

Affald skal straks fjernes fra pladsen

Alt dette gør, at byggepladsen føles mere sikker, og det er klart at jo mere alle på pladsen husker, og efterlever disse små råd, jo sikrere bliver det, for alle at gå på arbejde. Når sikkerheden sidder på rygmarven, går det hele som en leg, og hvis man samtidigt med oprydningen føler sig godt tilpas i sit arbejdstøj, kan man også yde mere og derved hjælpe ens kollegaer med at få arbejdet gjort og til tiden.