SEO: Sådan skaffer du stærke links

SEO – Search Engine Optimization får mere opmærksomhed end nogensinde før. Der bliver kælet for søgemaskinerne, som kan vende op og ned på din virksomhed.

Linkbuilding er en vigtig disciplin inden for SEO, som du skal bruge tid og kræfter på, hvis du drømmer om at rangere øverst i søgeresultaterne. Linkbuilding kan gribes an på mange forskellige måder, så du kan selvfølgelig også komme i gang med at bygge links.

De mange gode tips i dette blogindlæg er skrevet i samarbejde med s360 A/S – Et seriøst SEO firma fra Aarhus.

Skriv gæsteindlæg til fagrelevante sider

Er du god til at skrive, og nyder du at dele din viden og ekspertise med andre mennesker, så kan du gå i gang med at skrive gæsteindlæg til fagrelevante sider. Der er generelt gode muligheder for at samarbejde med hjemmesideejere.

Gæsteindlæg lever fortsat i bedste velgående, så hvorfor ikke gribe chancen? Skal du skaffe stærke links med gæsteindlæg, så skal du gøre følgende:

  1. Find relevante hjemmesider og blogs (gerne samme emne som din egen hjemmeside)
  1. Forhør dig om muligheden for at skrive et gæsteindlæg (læg vægt på, hvad du kan tilbyde – og nævn kort hvad du forventer at få til gengæld)
  1. Skriv et gennemarbejdet og brugbart gæsteindlæg (husk at inkludere et link til din hjemmeside)

Eksempel: Driver du en webshop, hvor du sælger tøj og sko, vil det være oplagt for dig at skrive gæsteindlæg til modeblogs. Relevans hører nemlig til blandt de vigtigste faktorer.

Bed om links fra leverandører og samarbejdspartnere

Det er nærliggende at kontakte leverandører og samarbejdspartnere, da de med høj sandsynlighed er villige til at linke til din hjemmeside. Det eneste du skal gøre er at skrive en mail eller foretage et opkald. Du har altså intet at miste ved at forhøre dig om muligheden.

Det mest optimale vil være, hvis du kan skaffe et link fra en velbesøgt og relevant underside eller artikel. Du kan evt. tilbyde at skrive en udtalelse, så din samarbejdspartner også får noget ud af at linke til dig. Du kan med fordel udarbejde en liste over dine leverandører og samarbejdspartnere, hvorefter du slavisk kan kontakte de forskellige parter.

Udarbejd og send pressemeddelelser til relevante medier

Linkbuilding og PR kan sagtens kombineres, da du har mulighed for at skaffe nogle unikke og stærke links, hvis du har en god historie. Du skal dog være opmærksom på, at journalister langt fra skriver alle historier. Det er blot med til at understrege, hvor vigtigt det er, at du formår at videreformidle en historie, der er værd at skrive om.

Selvom der ikke er nogen garanti for, at din historie vil blive delt, så skal du selvfølgelig give det et skud. Du har potentielt set mulighed for at få en håndfuld stærke links, som dine konkurrenter ikke kan kopiere.

Hold øje med din konkurrenters links – Og kopier de bedste

I dag kan du lynhurtigt finde frem til, hvilke hjemmesider der linker til din konkurrenter. Ahrefs og Moz er blot nogle af de tools, du kan bruge, hvis du vil finde og eventuelt kopierer dine konkurrenters links.

Der er intet ulovligt eller forkert i at lade sig inspirere af sine konkurrenter, da de helt sikkert har nogle backlinks, som du gerne vil have fat i. Du skal naturligvis kun kopiere de bedste links, som kan bidrage til, at du får en stærkere – og måske mere naturlig linkprofil.

Sådan vurderer du værdien af et link

Det er svært at vurdere værdien af et link, men det er ikke helt umuligt. Linkbuilding er en helt særlig størrelse, hvor man ikke blot skal tage hensyn til én vigtig faktor. Der er derimod mange faktorer, der er med til at påvirke værdien af et link.

Skal det lykkes for dig at skaffe stærke links, så skal du være knivskarp til at vurdere, hvilke links der er værd at samle på.

Vil du vurdere, hvor værdifuldt det er at få et link fra et givent website, så skal du kigge på følgende:

  • DR (Domain Rating)
  • UR (URL Rating)
  • Dofollow / Nofollow
  • Backlinks
  • Refering Domains
  • Relevans

Er du opmærksom på ovenstående, så har du bedre forudsætninger for at vurdere værdien af et link. Du skal hovedsageligt gå efter dofollow links, men nofollow links er også vigtige i forhold til at skabe en naturlig linkprofil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.