NewSpeek

PROTEST FRA ITALIENSKE GENERALER: ”DET ER IKKE VORES KRIG, SÅ LAD OS STOPPE MED AT FØLGE USA”

Tricarico
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse tilsendt af en følger. Den franske kilde står efter teksten]. 

***

General Leonardo Tricarico, tidligere stabschef for det italienske luftvåben og præsident for ISA Foundation*, siger om konflikten i Ukraine:

“Neutralitet? Det er jeg fuldstændig enig i. Og jeg tror, at før vi truer med at udvide konflikten med Natos indblanding, skal vi hellere sikre, at denne konflikt ophører. Derfor kan jeg ikke se, at nogen bør engagere sig yderligere. Tværtimod ser jeg kun en række pyromaner, som er i gang med at gøre det modsatte”.

Og han tilføjede:

“Først og fremmest skal vores land, Italien, gøre alt for, at denne konflikt får en ende. Og det kan jeg ikke se, at det gør. Når jeg siger “gøre alt”, mener jeg, at vi bør blive enige med de andre europæiske lande – især Frankrig og Tyskland, – om en fælles holdning over for de krigsførende lande ført an af USA, så de ophører med deres manøvrer og arbejder for våbenhvile og søger forhandlinger selv med risiko for at skade vore relationer til USA”. 

Og i fuld enighed med Alessando Orsini, direktør for International Security Observatory ved University of Luiss (i Rom):

” .. når artikel 5 i Atlanterhavstraktaten udløses, hvorved den atlantiske solidaritet aktiveres, vil det være muligt at diskutere opretholdelsen af Natos grundlæggende koncepter, da artiklen samtidig bestemmer frivillig tjeneste, hvorved Italien vil kunne vælge, om det vil deltage aktivt eller forblive på sidelinjen”, konkluderede Tricarico.  Det vil Italien kunne gøre efter en debat på offentligt og institutionelt plan. Det er ikke en beslutning, man tager instinktivt.

“Dette er en konflikt, hvor vi skal forsøge at holde os væk så længe som muligt”, erklærede Marco Bertolini, pensioneret generalløjtnant i den italienske hær og nu leder af Fratelli forsvarsafdeling i Italien:

“Krigen begyndte med Ruslands invasion i Ukraine, som ikke er en del af Nato, og det samme gælder Ukraine. Det er en konfrontation mellem to europæiske lande, som intet har at gøre med Nato, og intet har at gøre med Italien. Jeg mener ikke, at vi kan diskutere neutralitet eller noget andet her”. 

Ifølge Orsini burde Italien forholde sig neutral, hvis Rusland skulle angribe et Nato-land:

“Hvis det drejer sig om et Nato-land, er der ingen tvivl om, at paragraf 5 bestemmer, at alliancen skal intervenere”, mente Bertolini. 

“Men”, tilføjede han, “hidtil har Rusland ikke angrebet et Nato-land, eftersom Ukraine ikke er medlem af alliancen, men selv en henvisning til den mulighed forgifter gemytterne og mindsker muligheden for en forsoning, hvilket jeg anser for nødvendig. Jeg gentager: “nødvendig””.

Med hensyn til om den førte krig i de seneste måneder er en retfærdig eller uretfærdig krig, var Bertolinis argument indiskutabelt.

“I katolske kredse har det altid været diskuteret, om en krig er retfærdig eller ikke. Mange teologer har diskuteret det, Sct. Augustin, Sct. Thomas af Aquin, og de har fremsat deres kriterier for, hvornår den var det”, argumenterede generalløjtnanten, leder af specialstyrkerne. “Jeg mener, for at en krig kan betragtes som retfærdig, skal den først og fremmest være “vores krig”. Og det er denne krig ikke”. 

*Velgørenhedsorganisation

source: Unser Mitteleuropa 

***

Kilde: 

https://reseauinternational.net/soulevement-des-generaux-italiens-ce-nest-pas-notre-guerre-arretons-de-suivre-les-etats-unis/

Del artiklen her:
Exit mobile version