NU MÅ DET VÆRE MÆNDENES TUR – OM DISKRIMINATION OG LIGESTILLING I SCHWEIZ

Father
Del artiklen her:

Af Kåre Fog, biolog,  forfatter og indehaver af bloggen kønsdebat.dk.

I anledning af markeringen af kvinders kampdag d. 8. marts 2017 lavede et schweizisk medie med stort oplag, 20 Minuten, en gallupundersøgelse, hvor de spurgte 6889 mennesker om deres holdning til ligestilling.

Resultaterne giver et interessant indtryk af hvordan balancen står mellem fordele og ulemper for det ene og det andet køn.

Man kan læse i deres artikel om resultaterne, at 61 procent af kvinderne, mod 23 procent af mændene, fandt kvindebevægelsen vigtig. 43 % af kvinderne og 12 % af mændene betegnede sig som feminister.

Mændene føler, at de bliver mere diskrimineret end kvinderne
Men så læser man derefter, at mændene føler, at de bliver mere diskrimineret end kvinderne. Der står:

“Det må overraske at mens 40 procent af kvinderne angiver, at de føler sig diskrimineret her i landet, så er det hos mændene 50 procent. Især mænd mellem 35 og 49 år føler sig diskrimineret (62 procent). Hos de 18- til 34-årige er det 41 procent.”

Det punkt, hvor mænd især føler sig diskrimineret, er deres rettigheder som fædre. Det gælder for 19 % af mændene. Det punkt, hvor kvinder især føler sig diskrimineret, er på lønnen. Det gælder for 18 % af dem.

Nu må det være mændenes tur
Endvidere finder 62 procent af mændene, at de krav som samfundet stiller til dem, er for store. Mænd med en skoleafgangseksamen (65 procent) lider på det punkt mere end mænd med en universitetsafgangseksamen (61 procent). 60 procent af mændene mener, at kvinderne er blevet hjulpet nok frem allerede, og at det nu må være mændenes tur.

***

Jeder zweite Mann fühlt sich diskriminiert

http://www.20min.ch/schweiz/news/story/18112790

Del artiklen her: