NewSpeek

MENINGSMÅLING: KLART FLERTAL AF ENGLÆNDERNE ER GLADE FOR BREXIT

Del artiklen her:

En ny meningsmåling viser, at briterne generelt er glade for at skulle forlade EU.

Mens europæiske medier er ved at falde over hinanden i iver efter at skrive negativt om Brexit, så er stadig flere briter glade for at skulle forlade den Europæiske Union. Det viser en frisk rundspørge, baseret på hele 10.000 respondenter.

Kun 31 procent af englænderne ønsker, at der kommer en ny afstemning, hvor det er muligt at aflyse Storbritanniens udtræden af EU.

Derimod ønsker sammenlagt 57 procent af briterne at forlade EU. Den klart største gruppe på 40 procent af briterne ønsker en såkaldt hård Brexit. En hård Brexit betyder udtræden af ikke bare EU, men også de stærkt begrænsende handelsaftaler, som også Danmark er underlagt. Disse handelsaftaler begrænser handel med en lang række lande udenfor EU. Dertil kommer 17 procent, som ønsker en såkaldt blød Brexit. En blød Brexit indebærer, at Storbritannien forlader EU, men beholder selve handelsaftalerne med unionen. Dette vil i praksis ligne det, vi i Danmark kender som EF – en upolitisk handelsaftale, hvor landene ikke afgav politisk selvbestemmelse.

Storbritannien blev efter Brexit-afstemningen kåret af det anerkendte økonomiske magasin Forbes som det bedste land at gøre forretning i i 2018. Det skete samtidig med, at arbejdsløsheden er nede på 4,3 procent, den laveste i 42 år.

Folk flokkes til Storbritannien i disse måneder for at nyde godt af de gode økonomiske udsigter, som Brexit har ført med sig. Storbritanniens største lufthavn, Heathrow, oplevede tilbage i marts 2018 den travleste dag nogensinde i lufthavnens historie.

Også danskerne er godt trætte af EU. En meningsmåling tidligere på året viste, at hvis danskerne fik valget imellem at være medlem af EU eller af en nordisk union med fælles politik inden for miljø, retspolitik og udenrigspolitik, så ville hele 47 procent vælge den nordiske union. Kun 28 procent vil blive i EU.

Video: Nigel Farage, der overbeviste de engelske vælgere til at forlade EU, siger sin ærlige mening om EU-kommisionens formand Jean-Claude Junckers planer om mindre magt til medlemslandene og mere magt til unionen og til Juncker selv.

Læs også:

MEDIERNE SPREDTE FAKE NEWS OM BREXIT-PANIK: PUNDET STIGER OG STIGER

UPS: DAVID CAMERON GLEMTE TÆNDT MIKROFON: “BREXIT IKKE SÅ SLEMT”

BREXIT VIL SMADRE EU’s BUDGET, UNIONEN RISIKERER AT GÅ FALLIT

SÅDAN MANIPULERER TECH-GIGANTER VORES DEMOKRATI

24 PROCENT AF BRITTERNE VIL STØTTE ISLAM-KRITISK PARTI

STORBRITANNIEN FORLADER EU 29. MARTS 2019 KL. 23:00

TVÆR-EUROPÆISK MÅLING: STORT FLERTAL AF EUROPÆERNE ØNSKER NATIONAL KONTROL MED GRÆNSERNE

Del artiklen her:
Exit mobile version